„Labai smagu turėti didelę komandą“, – pažymėjo Rūta Meilutytė, dėl jos nepasididžiavusi plaukti ne savo pagrindiniu stiliumi.

Tokios didelės Lietuva išties dar neturėjo – Dohoje susirinko 13 Lietuvos plaukikų, iš kurių bus sukomplektuoti net penki estafečių kvartetai.

Sekmadienis buvo skirtas jaunimui – 26-erių R. Meilutytė buvo vyriausia iš aštuonių estafetėse startavusių sportininkų, tarp kurių buvo net penki pasaulio čempionato debiutantai.

„Mums, jaunoms plaukikėms, buvo tikrai labai smagu“, – sakė 17-metė Smiltė Plytnykaitė, plaukusi greičiausiai tarp tautiečių (55,33 sek.).

„Labai faina. Bent jau mums čia – pirmos tokio lygio varžybos, ir dėl komandos norėjosi atiduoti visas jėgas“, – pabrėžė metais jaunesnė Patricija Geriksonaitė.

Bet svarbiau ne tai, ką naujokės davė, o ką gavo.

„Plaukti su tokio aukšto lygio sportininkais – kažkas naujo, jaunimo varžybose to nepamatysi“, – įspūdžiais iš „Aspire Dome“ baseino, kuriame lenktyniavo, pavyzdžiui, su olimpine vicečempione iš Kanados Rebecca Smith, dalinosi kita 16-metė Sylvia Statkevičius.

Galutinė 11-a vieta tarp 14 komandų lietuvėms nebuvo labai aktuali.

Rezultatui didelės reikšmės neteikė ir 13-i tarp 19 kvartetų likę vyrai.

„Jaučiasi, kad varžybos – didesnės, kitas lygis. Įšokus į vandenį atrodo, kad jėgų pilna, net nežinai, kur dėtis. O į kažkokį laiką bent jau aš labai nesikoncentravau – norėjau tiesiog viską atiduoti ir nuplaukti gražiai. Manau, jeigu tai darysime, rezultatas anksčiau ar vėliau ateis“, – samprotavo 19-metis Tomas Lukminas.

„Buvo įdomu pasižiūrėti, kokios esu formos, kadangi labai stipriai dirbau. Manau, viskas gerai“, – sakė metais vyresnis Tomas Navikonis.

„Visada smagu plaukti už Lietuvą, o dar su draugais nuo jaunimo varžybų laikų“, – pridėjo 19-metis Danilas Pancerevas.

„Smagu, didelė arena, daug energijos. Labai stengiausi valdyti kvėpavimą, per daug negalvoti, kad kojos nedrebėtų – rodos, pavyko. Manau, šioje rungtyje Lietuva gali turėti tikrai stiprią estafetę“, – apibendrino 18-metis Rokas Jazdauskas.

O kurioje iš likusių estafečių lietuviai turės daugiausiai galimybių iškovoti geidžiamą kelialapį į Paryžiaus olimpines žaidynes?

To Delfi paklausta R. Meilutytė kelias akimirkas pamąstė, bet turėjo konkretų atsakymą.

„Gal mišri kombinuota turi daugiausiai šansų“, – spėjo tituluočiausia šalies plaukikė.

Lietuviai taip pat startuos vyrų estafetėje 4x200 m laisvu stiliumi bei moterų kombinuotoje 4x100 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją