Į plaukimo varžybų vyrų 50 m rungties krūtine aštuonių dalyvių finalą su geriausiu rezultatu pateko Andrius Šidlauskas (27,75 sek.) neatleido savo vadelių ir finale.

Finale lietuvis finišavo per 27,81 sek. ir paliko sau už nugaros visus kitus varžovus.

Antras atplaukė kroatas Nikola Obrovacas (27,89 sek.), trečias – danas Tobiasas Bjergas (28,04 sek.).

„Man labai džiugu pirmą kartą tokio lygio varžybose iškovoti pirmąją vietą. Manau, džiugu ir visai šaliai. Esu labai patenkintas, nes tai – didžiausias mano pasiekimas“, – po auksinio finišo kalbėjo Europos žaidynių čempionas.

Praėjus kelioms minutėms po apdovanojimo A .Šidlauskas prisipažino dar neįsisąmoninęs, kad iškovojo auksą. Bet tikino, kad prieš finalą kojos nedrebėjo ir didelė įtampa neslėgė: „Eidamas į startą negalvojau, kad galiu iškovoti medalį ar pasiekti gerą rezultatą. Sakiau: „Andriau, pavaryk. Ir bus šaunu.“

Trenerių Inos Paipelienės ir Židrūnės Budrienės auklėtinio penktadienį Baku dar laukia startas 100 m rungties krūtine atrankoje. Čia jis irgi vardijamas tarp pretendentų į medalius.

„Bandysiu ir čia, kaip šiandien, atiduoti visas jėgas“, – teigė plaukikas.

Pergalės šventės šįvakar jis neplanuoja: „Gerai pavalgysiu ir miegosiu.“

Primename, kad pirmą aukso medalį Europos žaidynėse Baku Lietuvai padovanojo kanojininkas Henrikas Žustautas.

Prezidentė ir vyriausybės vadovas sveikina A. Šidlauską

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino plaukiką Andrių Šidlauską, Europos sporto žaidynėse triumfavusį 50 metrų rungties krūtine vyrų plaukimo varžybose ir iškovojusį pirmąją vietą.

„Šis Jūsų pasiekimas – tai visos Lietuvos pergalė, stiprinanti mūsų pasididžiavimo jausmą ir tikėjimą savimi. Ačiū, kad įkvepiate ir vienijate", – sakoma sveikinime.

Šalies vadovė A. Šidlauskui palinkėjo ir toliau garsinti savo Tėvynės vardą ir pasiekti ypatingų pergalių ateityje.

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius taip pat pasveikino A. Šidlauską.

„Visada smagu sveikinti čempionus ir dar tokios sporto šakos, kuri Lietuvoje tampa dominuojančia. Nuoširdžiai džiaugiuosi Jūsų auksiniu pasiekimu, mes visi čia, Lietuvoje, Jumis didžiuojamės. Sveikinu ir linkiu sėkmės ateities startuose! Ačiū, kad garsinate mūsų tėvynę Lietuvą“, – teigiama premjero sveikinime.

AUKSAS!!! Andrius Šidlauskas - antrasis lietuvis, tapęs Europos žaidynių čempionu!Plačiau; http://www.sportas.lt/straipsnis/plaukikas-a-sidlauskas-kovoja-del-vietos-europos-zaidyniu-finale-tiesiogine-vaizdo-transliacija-101454
Posted by Sportas.lt on 2015 m. birželio 25 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)