Labai ankstų rytą Lietuvos laiku – 5.01 val. – 100 m vyrų plaukimo nugara atrankoje startuos Erikas Grigaitis.

5.18 val. prasidės moterų 100 m plaukimo krūtine atranka, kurioje jėgas išbandys dvi Lietuvos rinktinės narės – 26-erių Rūta Meilutytė ir 21-erių Kotryna Teterevkova.

Vilnietė plaukikė K. Teterevkova – vienintelė iš Lietuvos rinktinės atstovių, dalyvausianti trijose čempionato rungtyse (taip pat vėliau ji startuos 50 ir 200 metrų plaukimo krūtine varžybose).

„Pastarieji metai buvo sudėtingi, persekiojo ligos. Bet nepaisant visų sirgimų aš tikiuosi pasigerinti savo asmeninius rezultatus ir užimti kuo aukštesnes vietas. Vienintelė trijose rungtyse? Na, kažkokio ypatingo pojūčio dėl to nėra, nes čempionatuose visada startuoju trijose distancijose ir stengiuosi nesilyginti su kitais, kur jie plaukia“, – varžybų išvakarėse Fukuokoje kalbėjo K. Teterevkova. Pernai Budapešte vykusiame pasaulio čempionate ji pateko į 200 m krūtine rungties finalą, kuriame užėmė penktąją vietą.

„Rezultatai, garantuojantys apdovanojimus, kiekvienais metais skiriasi. Viename čempionate tie medaliai gali būti lengviau pasiekiami, o kitais gali būti labai sunku. Matau, kad šiemet konkurencija tikrai nemaža. Nepaisant to, kad nėra rusių plaukikių“, – pažymėjo Kotryna.

5:51 val. startuos ir dėl čempionato išvakarėse pakilusios temperatūros kuriam laikui iš rikiuotės iškritęs Danas Rapšys. Sekmadienį jis praleido 400 metrų laisvu stiliumi rungtį, tačiau pirmadienį plauks 200 m distancijos atrankoje.


Jeigu įveiks atrankos barjerus, pirmadienio vakarinėje programoje lietuviai varžysis savo rungčių pusfinaliuose.

Galimybe varžytis pirmadienį vyksiančiame 100 m vyrų plaukimo krūtine nepasinaudojo Andrius Šidlauskas. Sekmadienį jis sėkmingai įveikė atranką ir pateko į pusfinalį, tačiau jame plaukė lėčiau ir galutinėje įskaitoje liko 14-as – už finalo borto.

Lietuvių pirmadienio startai Fukuokoje (Lietuvos laiku)
* jei pateks

5:01 val. Erikas Grigaitis (100 m nugara atranka)
5:18 val. Rūta Meilutytė/Kotryna Teterevkova (100 m krūtine atranka)
5:51 val. Danas Rapšys (200 m laisvu stiliumi atranka)
14.02 val. Andrius Šidlauskas (100 m krūtine finalas)*
14.17 val. Erikas Grigaitis (100 m nugara pusfinalis)*
14.28 val. Rūta Meilutytė, Kotryna Teterevkova (100 m krūtine pusfinalis)*
15.11 val. 200 m Danas Rapšys (200 m laisvu stiliumi)*

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją