Vyrų lenktynėse triumfavo „RealBean.eu“ komandos atstovas Domas Manikas, už kurio nugaros iškart finišavo net šeši dviratininkai. Antrą vietą iškovojo Justinas Ožiūnas („Colibri Cycling“), trečią – Šarūnas Pacevičius („Laikyk Kardaną – KSM Gaja“).

Varžybų prizininkai (Nuotraukų autorė - Živilė Kavaliauskienė)

„Varžybos prasidėjo po antro rato upelio – tai vienas atakavo, tai kitas. Šiandien buvo daug atakų, bet trasa greita ir vis susigaudydavom bei susijungdavom į dideles grupes. Trečiame rate, likus maždaug 10 kilometrų, su Šarūnu į kalniuką pabėgome, važiavome dviese, bet likus maždaug 7 kilometrams 4-5 žmonės mus vėl pagavo.

Liko tik tausotis finišui, nes mačiau, kad kito pabėgimo nebebus.

Paskutiniame asfalto kalniuke visi jau buvome pavargę, tad saugojau antrą poziciją, kad galėčiau sprintuoti ir viskas gavosi pagal planą. Džiugu – laimėjau“, – komentavo D. Manikas.

Distanciją nugalėtojas įveikė per 2 val. 45 min. 49 sek., tačiau ir po tiek praleisto laiko kalnuotoje trasoje sugebėjo finiše pademonstruoti įspūdingą greitį. Finišo sprinte jis pasiekė beveik pusantro tūkstančio vatų galią.

„Po šitiek kilometrų finiše visi buvome pavargę. Atidaviau visas jėgas ir turbūt jų šiandien turėjau daugiausiai, todėl pavyko laimėti. Finiše pasiekiau 1480 vatų, o tai arti mano maksimumo“, – atskleidė vyrų varžybų nugalėtojas.

Bendroje įskaitoje D.Manikas lieka antras, nusileisdamas pirmą etapą Anykščiuose laimėjusiam komandos draugui Artūrui Kazakevičiui.

Moterų varžybose dviratininkės įveikė 52 kilometrus, tačiau intrigos nebuvo: antrus metus iš eilės įtikinamą pergalę šventė Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyvė Daiva Tušlaitė-Ragažinskienė. Pastaroji lyderės pozicijos neužleido nė viename iš tarpinių punktų.

„Šiandien buvau įjungusi tinginio rėžimą, nes visą savaitę sirguliavau. Tai gerklę paskaudėjo po praėjusią savaitę vykusio čempionato, tai sloga. Galvojau, kaip bus, taip bus.

Blogiausiu atveju, jei man nesiseks važiuoti, tai padėsiu komandos draugei Ernestai, kuri gali pasikelti vietą bendroje įskaitoje. Po starto visada stengiuosi laikytis kuo arčiau priekio ir tada, kai prasiskirsto grupelės, lieku su ta grupele, kurios tempas man tinka. Ir šįkart važiavau su vaikinų kompanija bei stengiausi išsilaikyti iki galo“, – komentavo D.Tušlaitė-Ragažinskienė.

Daiva Tušlaitė-Ragažinskienė (Nuotraukų autorė - Živilė Kavaliauskienė)

„Colibri Cycling“ komandos narė distanciją įveikė per 1 val. 57 min. 39 sek. Antrą vietą užėmusi Viltė Kriaučiūnaitė („RealBean.eu“) atsiliko beveik 6 minutėmis, o trečia finišavo Ernesta Tubytė („Colibri Cycling“).

D.Tušlaitė-Ragažinskienė neslepia, kad sudėtinga Ignalinos trasa jai paranki.

„Patinka, kad yra truputį kalniukų, kad yra šiek tiek plento – toje atkarpėlėje atsigaunu. Trasa pakankamai techniška, smagiai važiuojasi“, – šyptelėjo nugalėtoja.

Pirmą etapą praleidusi olimpietė į bendros įskaitos nugalėtojos titulą nepretenduoja. Po dviejų etapų pirmauja V.Kriaučiūnaitė, lenkianti E.Tubytę. Paskutinis sezono MTB dviračių maratonų taurės etapas rugsėjo 24-ąją vyks Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją