Pirmas kėlinys prieš regbio gimtinės Anglijos regbininkus buvo fantastiškas, privertęs stadioną pakilti ant kojų, po dviejų lietuvaičių žeminimų. Pačios stipriausios sudėties Anglijos rinktinė nesitikėjo tokio lietuvaičių įžūlumo. Tuo metu kai regbininkai siautė aikštėje, tikrą audrą tribūnose užkūrė Lietuvos sirgaliai.

Rungtynių pradžioje po D. Taujansko ir Donato Vilimavičiaus sėkmingų atakų, Lietuvos komanda pirmavo 10:0. Vėliau šeimininkai atsigavo po nokdauno ir išsiveržė į priekį 12:10. Tada įspūdingą reidą surengė viena didžiausių Lietuvos regbio žvaigždžių Jonas Mikalčius, su kamuoliu perbėgęs per visą aikštę, tačiau likus keliems metrams iki įskaitinio ploto, ataka buvo sustabdyta. Mačo pabaigoje geltona kortele buvo nubaustas D. Taujanskas ir Anglijos rinktinė padidino atotrūkį.

„Pirmajame kėlinyje sužaidėme labai gerai, varžovams neleidome lengvai kvėpuoti, o antrame kėlinuke pritrūko šiek tiek jėgų. Tačiau žaidėme iki galo ir stengėmės iš visų jėgų. Iki pergalės pritrūko ir sėkmės. Su ispanais labai mažai kontroliavome kamuolį, todėl antrajame mače siekėme daugiau kontroliuoti kamuolį, nes be jo nieko nepasieksime. Smagu, kad tiek daug sirgalių mus palaiko, po pirmųjų mūsų dviejų žeminimų pasijutome kaip namuose“, – įspūdžiais dalinosi Lietuvos rinktinės narys Kęstutis Marcišauskas.

Anglijos rinktinės kapitonas ir viena ryškiausių tos šalies regbio-7 žvaigždžių Danas Nortonas pripažino, kad kovoti su lietuviai buvo nelengva. Pasak jo, lietuviai yra labai stiprūs fiziškai ir gali pridaryti problemų daugeliui komandų.

20.22 val. lietuviai žais su Italijos komanda. Pergalės atveju lietuviai išsaugotų galimybes patekti į ketvirtfinalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)