Plaukimo rungtyje J. Kinderis distanciją įveikė per 2 min. 13,22 sek. ir pelnė 284 taškus (32 vieta).

Fechtuodamasis vilnietis pademonstravo, kad puikus rezultatas atrankos varžybose nebuvo atsitiktinumas. Finale J. Kinderis laimėjo 23 dvikovas iš 35 ir pasidalino 2-3 vietas (238 taškai) su ukrainiečiu Pavlu Zvedeniuku. Geriau fechtavosi tik vengras Bence'as Demeteris, laimėjęs 24 dvikovas.

Deja, papildomame fechtavimosi etape J. Kinderis pralaimėjo pirmąją savo kovą tam pačiam P. Zvedeniukui ir daugiau taškų nepelnė.

Jodamas Lietuvos atstovas pelnė 287 taškus, nes kliudė vieną kliūtį ir 6 sek. viršijo laiko limitą.

Tokie rezultatai lėmė, kad J. Kinderis po trijų rungčių turėjo 809 taškus ir užėmė 10-ąją vietą. Nuo pirmavusio vengro B. Demeterio lietuvį skyrė 18 taškų.

Paskutinėje – kombinuotoje bėgimo ir šaudymo – rungtyje J. Kinderiui pagerinti savo pozicijos vis dėlto nepavyko. Iš Panevėžio kilęs atletas 3200 m distanciją įveikė per 11 min. 25 sek. ir rungtyje liko 20-as (615 taškų).

Iš viso finale J. Kinderis pelnė 1424 taškus ir užėmė galutinę 11-ąją vietą.

Pasaulio taurės III etapo laimėtoju tapo prancūzas Valentine Pradesas, surinkęs 1464 taškus. Antras liko B. Demeteris (1463 tšk.), paskutinio spurto metu aplenkęs ukrainietį Pavlą Tymoščenką (1461 tšk.).

Pasaulio taurės finalas birželio 22-25 dienomis vyks Vilniuje ir taps pirmosiomis varžybomis, kurių metu Lietuvos sporto gerbėjai galės savo akimis išvysti su stipriausiais varžovais kovojančius Laurą Asadauskaitę, J. Kinderį ir kitus geriausius šalies penkiakovininkus.

Į finalą pateks po 36 geriausius vyrus ir moteris, per keturis etapus surinkusius daugiausiai taškų. Pirmasis varžybų etapas vyko Los Andžele (JAV), antrasis – Egipto sostinėje Kaire, o paskutinysis ketvirtasis bus surengtas gegužės pabaigoje Džonkuve (Lenkija).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją