„Tylos įžadų“ R. Meilutytė laikosi nuo šeštadienio, kai taip pat nenorėjo atsakyti į klausimus nei iškart po savo startų bendravimui su žiniasklada skirtoje zonoje, nei kiek vėliau sutikta prie „Tollcross International Swimming Centre“ arenos.

Sekmadienį po apdovanojimų ceremonijos, kurios metu pasipuošė sidabro medaliu, plaukikė laikėsi to paties nusistatymo.

Motyvų ji nepaaiškino, tik paprašė Lietuvos žurnalistų „nepriimti to asmeniškai“.

Vargais negalais kelias frazes iš sportininkės, gynusios prieš dvejus metus Londone (Jungtinė Karalystė) iškovotą titulą, pavyko išpešti tik oficialios čempionato naujienų tarnybos atstovui.

„Nuostabi varžybų baigtis. Važiuodama į čempionatą jaučiau daug neapibrėžtumo, abejojau savimi. Šis sezonas man labai neįprastas, labai daug pokyčių, chaoso. Nežinojau, ko galima tikėtis šiame čempionate“, – atviravo plaukikė, kurią nuo pavasario treniruoja į Glazgą kartu neatvykęs amerikietis Dave'as Salo.

Finale R. Meilutytė nuotolį įveikė per 1 min. 6,26 sek. Nuo antrą kartą Glaze pirmenybių rekordą pagerinusios nugalėtojos iš Rusijos Julijos Jefimovos ji atsiliko 0,73 sek.

Trečią vietą užėmė italė Arianna Castiglioni (1 min. 6,54 sek.).

„Buvo didelis klaustukas, ar sugebėsiu patekti ant prizininkų pakylos. Tad gavusi sidabrą aš netveriu savyje, negaliu būti dar laimingesnė“, – džiaugsmo neslėpė lietuvė.

Ji taip pat pakomentavo savo persikėlimą į Los Andželą (JAV).

„Tai – ilgalaikė investicija. Norėjau pastatyti pagrindą po kojomis, susikurti aplinką savo gyvenime, į kurią galėčiau nuolat sugrįžti kaip į namus. Svarbiausia buvo pasijusti laiminga, o tuomet seksis ir baseine. Los Andžele esu jau keturis mėnesius, ir tikrai jaučiuosi laiminga. Esu labai pozityvi, mėgaujuosi kiekviena sekunde. Ir niekas nelūžę“, – pašmaikštavo plaukikė, prisiminusi 2015 metus, kuomet nukritusi nuo dviračio susilaužė ranką ir ilgai negalėjo ruoštis Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms.

Primename, kad šeštadienį pusfinalyje R. Meilutytė nuotolį įveikė per 1 min. 7,16 sek. ir užėmė penktą vietą. Greičiausia buvo J. Jefimova (1 min. 5,87 sek.).

Iš pradžių skelbti visų dalyvių rezultatai buvo geresni viena dešimtąja sekundės dalimi, bet sekmadienį Europos plaukimo federacija (LEN) pranešė aptikusi laiko fiksavimo įrangos konfigūracijos netikslumų, dėl kurių minimaliai pakoregavo rezultatus.

Prieš tai vykusias atrankos varžybas laimėjo R. Meilutytė, finišavusi per 1 min. 6,89 sek.

Glazge lietuvė grūmėsi jau antrajame finale. Šeštadienį ji užėmė aštuntą vietą 50 m plaukimo laisvu stiliumi rungtyje, o jos pusfinalyje užfiksavo naują Lietuvos rekordą (25,04 sek.).

Europos pirmenybėse R. Meilutytės dar laukia 50 m plaukimo krūtine varžybos ir mišri kombinuota estafetė 4x100 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)