Airija - Rumunija 44:10

Nors šiose rungtynėse nebuvo laukta intrigos, į rungtynes Londono „Wembley“ stadione susirinko 89 267 žiūrovai. Tai naujas pasaulio čempionatų rekordas. Triukšmingai fanų palaikomi airiai iškovojo pergalę 44:10 (18:3) ir tapo D grupės lyderiais.

Po Tommy Bowe'o ir Keitho Earlso žeminimų Airijos rinktinė laimėjo pirmą kėlinį 18:3. K. Earlsas antrame kėlinyje dar kartą prispaudė kamuolį įskaitiniame plote ir su septyniais žeminimais per vienerias pirmenybes susilygino su legendiniu airiu Brianu O'Driscolliu. Vėliau dar labiau persvarą padidinę airiai pelnė papildomą tašką už bent keturis žeminimus.

Vienas geriausių airių žaidėjų T. Bowe'as nutraukė septynių rungtynių seriją be taškų. Tuo tarpu rumunai nesugeba pelnyti bent septynių taškų per pirmą kėlinyje jau ketvirtose rungtynėse iš eilės.

Škotija - JAV 39:16

JAV regbio rinktinė pirmame kėlinyje pademonstravo galingą žaidimą ir nustebino net pačius škotus. Po Titi Lamositelės žeminimo amerikiečiai laimėjo pirmą kėlinį 13:6. Antrame kėlinyje škotai atsigavo, dominavo aikštėje ir šventė pergalę B grupės rungtynėse 39:16 (6:13).

Timas Visseris, Seanas Maitlandas, Mattas Scottas, WP Nelas ir Duncanas Weiras pasižymėjo rezultatyviomis atakomis ir lėmė škotams papildomą tašką. Su maksimaliu taškų skaičiumi - 10 - škotai pirmauja grupėje.

Škotija laimėjo visas penkerias žaistas rungtynes su JAV. Amerikiečiai per paskutinius 11 rungtynių pasaulio pirmenybėse yra pasiekusi tik vieną pergalę

Australija - Urugvajus 65:3

A grupėje Australijos rinktinė neturėjo daug vargo su autsaideriu Urugvajumi ir šventė antrą pergalę. Australai nugalėjo varžovus 65:3 (31:3) ir pakilo į pirmą grupės vietą.

Australijos regbininkai atliko net 11 žeminimų, o po dukart tuo pasižymėjo Seanas McMahonas, Benas McCalmanas ir Drew Michellas. Skirtumas galėjo būti ir didesnis, bet australas Quade'as Cooperis iš 11 realizacijos smūgių pataikė tik 5. Vienintelius taškus pralaimėjusiems baudos smūgiu pirmame kėlinyje pelnė Felipe Berchesi.

Urugvajaus regbininkai turėjo galimybę 10 minučių žaisti daugumoje, bet ir net ir be pašalinto Q. Cooperio australai nesunkiai apsigynė.
Šeštadienį australai intriguojančiame mače žais su anglais ir pergalės atveju gali turnyro šeimininkus palikti už atkrintamų varžybų borto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją