Prieš porą metų imtynininkams buvo iškilusi grėsmė likti už olimpinio laivo borto. Bene pagrindiniais keblios situacijos gelbėtojais tapo amerikiečiai, kurie pasitelkę dideles įtakingų asmenų pajėgas, sugebėjo pratęsti tuomet dar FILA besivadinančios Tarptautinės imtynių federacijos kontraktą su Tarptautiniu olimpiniu komitetu (TOK). Amerikiečiai suprato, kad rutina tapusios įvairaus rango imtynių varžybos yra savotiškas Damoklo kardas virš išsikapanoti mėginančios seniausios sporto šakos. Mažas imtynių matomumas, žiniasklaidos dėmesio stoka, primityvus varžybų organizavimas, taisyklių painumas – tai tik dalis problemų, kurias pasiryžo išguiti tarptautinė atsinaujinusi imtynių federacija, o gelbėjimo ratą jiems nedvejodami išmetė amerikiečiai. Jie įtikino iškabą į UWW (Jungtinis imtynių pasaulis) pakeitusią tarptautinę imtynių federaciją suteikti jiems galimybę surengti pagrindinį šių metų imtynių renginį – pasaulio čempionatą.

„Mes sugrąžinsime meilę imtynėms, o kovos ant Orleans Arena patiestų kilimų virpins Jūsų širdis. Mes žinome kaip tą padaryti ir padarysime. Šiuo čempionatu imtynes pakelsime į naują, daug aukštesnį lygį ir nutildysime visus pesimistus. Esu tikras, kad po čempionato mūsų pozicijos Tarptautiniame olimpiniame komitete sutvirtės ir kritikams bus labai sunku rasti argumentų, kalbant apie imtynių išlikimą olimpinėje šeimoje“, – kalbėjo JAV imtynių federacijos vykdantysis direktorius Richas Benderis.

Jau dabar amerikiečiai trimituoja apie lūžį internetinėje erdvėje – pasaulio čempionatas bus tiesiogiai transliuojamas aukšta raiška. Visa informacija apie ant keturių kilimų vykstančias kovas bus atnaujinama kas minutę, o dvikovų vaizdo įrašai archyvuojami. „Milijonai žmonių visame pasaulyje nori žiūrėti imtynes ir mes ketiname suteikti jiems prieigą iš mūsų svetainės. Nereikės baimintis dėl praleistų akistatų – vos keliais pelės paspaudimais galima bus grąžinti laiką atgal ir pasižiūrėti savo favoritų dvikovas“, – organizatorių darbu didžiuojasi UWW prezidentas Nenadas Lalovičius.

Jėgos, muzikos ir šviesų fiestoje savo Aukso Paukštę mėgins pagriebti ir mūsų šalies atletai. Jau savaitę Kalifornijoje čempionatui ruošiasi klasikai Edgaras Venckaitis (66 kg), Julius Matuzevičius (80 kg), Aleksandras Kazakevičius ir Laimutis Adomaitis (abu 85 kg), Vilius Laurinaitis (98 kg) bei sunkiasvoriai Mantas Knystautas ir Mindaugas Mizgaitis (abu 130 kg). Komanda kartu su treneriais Mindaugu Ežerskiu ir Ruslanu Vartanovu netrukus iš Konkordijos miesto patrauks į Las Vegasą, kur susitiks su moterų rinktinės treneriu Aivaru Kaseliu ir savo imtynių įgūdžius Westgate viešbučio sporto salėje šlifuojančiomis Giedre Blekaityte (63 kg) ir Danute Domikaityte (69 kg).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją