Trečiadienio varžybas pirmoji iš lietuvių atidarė 16-metė šiaulietė Patricija Geriksonaitė. Čempionato debiutantė savo atrankos plaukime finišavo šešta ir distanciją įveikė per 29,88 sek.

Bendroje įskaitoje lietuvė užėmė 36 vietą tarp 55 plaukikių ir į pusfinalį nepateko.

„Sakyčiau, ganėtinai neblogai. Gal minty turėjau šiek tiek geresnį rezultatą, bet atidaviau tą, ką galėjau geriausiai. Tikrai nenusivyliau savo pasirodymu, – po finišo sakė lietuvė. – Labai smagu matyti visas tas žvaigždes, tuos visus gerus plaukikus ir bent praplaukti, kad ne su jais kartu viename plaukime, bet tose pačiose varžybose.

Prieš atvažiuodama į čempionatą tikėjausi, kad bus didesnis stresas plaukiant, bet, atrodo, kažkaip visai jo nėra. Didesnis stresas man yra Europos jaunimo arba pasaulio jaunimo varžybose.“

P. Geriksonaitės šios rungties karjeros rekordas – 29,12 sek.

Ryte greičiausia buvo kanadietė Ingrid Wilm (27,81 sek.).

Tomas Lukminas vyrų 100 m laisvu stiliumi atrankoje užfiksavo 49,18 sek. rezultatą – tai naujas asmeninis karjeros rekordas. Iki šių varžybų greičiausiai 19-metis buvo plaukęs per 49,62 sek.

Savo kvalifikaciniame plaukime panevėžietis finišavo šeštas, bendroje įskaitoje liko 23-ias. Nuo vietos pusfinalyje jį skyrė 0,25 sek. Geriausią laiką pademonstravo kinas Zhanie Panas (47,82 sek.).

„Stengiausi finišuoti šiek tiek greičiau. Esu patenkintas karjeros rekordu, beveik pusę sekundės pasigerinau. Labai gerai. Jeigu taip ir toliau… Reikia nesustoti, tobulėti ir viskas, – sakė T. Lukminas. – Iki olimpinio normatyvo dar reikia padirbėti, bet nieko, su darbu tikrai pasiekiama“, – kalbėjo T. Lukminas.

Iš viso atrankoje varžėsi 109 dalyviai. Su geriausiu rezultatu į pusfinalį pateko kinas Zhanle Pan (47,82 sek.).

Lietuvos rekordas šioje distancijoje priklauso karjerą baigusiam Simonui Biliui – 48,64 (2016).

Daniil Pancerevas vyrų 200 m plaukimo kompleksiniu būdu atrankoje parodė 2 min. 4,16 sek. rezultatą. Savo plaukime 19-metis klaipėdietis finišavo trečias.

Bendroje įskaitoje lietuvis užėmė 25 vietą ir į pusfinalį nepateko.

„Didelių tikslų dabar nekėliau, buvo įdomu pasižiūrėti, kaip galiu pasirodyti šioje rungtyje, nes kadangi dabar treniruojuosi JAV, buvo sunku adaptuotis, ten sunkesnės treniruotės, kur kas stipresnis intensyvumas, daugiau darbo sporto salėje.

Man tiesiog vyksta adaptacija, nesakyčiau, kad neprogresuoju, vis tiek jaučiu tą progresą“, – pasirodymą įvertino D. Pancerevas.

Plaukiko šios rungties karjeros rekordas – 2 min. 2,82 sek.

Ryte geriausiai pasirodė Šveicarijos sportininkas Jeremy Desplanchesas (1 min. 58,17 sek.).

Trečiadienį taip pat startavo Lietuvos mišri komanda 4 x 100 m kompleksiniu būdu estafetėje. Už komandą estafetėje plaukė Erikas Grigaitis, Rūta Meilutytė, Andrius Šidlauskas ir Smiltė Plytnykaitė.

Lietuvių kvartetas liko arti Lietuvos rekordo – estafetę įveikė per 3:51.99 min. ir bendroje įskaitoje užėmė 15-ą vietą. Į finalą pateko 8-ios greičiausios komandos.

Šalies rekordas – 3:51.85 min., pasiektas 2018 m. (Gytis Stankevičius, Kotryna Teterevkova, Deividas Margevičius, Rūta Meilutytė).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją