Šis turnyras yra ir olimpinė atranka, nes „Tautų taurės“ čempionai savo šaliai iškovos kelialapius į Paryžiaus olimpines žaidynes. Vilniuje bus varžomasi dėl bilietų į finalinį etapą, kuris birželio viduryje vyks Jūrmaloje (Latvija).

Lietuvos vyrų rinktinė A grupės turnyre žais su Vengrijos, Belgijos, Graikijos, Ukrainos, Kroatijos ir Gibraltaro komandomis. Rinktinės garbę gins pajėgiausia šalies vyrų pora – Patrikas Stankevičius bei Audrius Knašas, o antrąją komandą sudarys šią teisę išsikovoję Artūras Vasiljevas ir Robertas Juchnevičius.

P. Stankevičius ir A. Knašas turėjo intensyvų periodą, nuolat dalyvaudami „Beach Pro Tour“ turnyruose visame pasaulyje. Tiesa, į paskutinį turnyrą Brazilijoje jie nebeišvyko dėl sveikatos problemų.

„Visada džiaugiamės sugrįžę į Lietuvą namo. Ypatingai smagu, kai parsivežėme vasariškus orus, - juokėsi A. Knašas. – Tikimės, kad per turnyrą Vilniuje bus daugiau šilumos. Ir šiaip visada savoje lovoje miegoti patogiausia. Kalbant apie traumeles, tai dirbame su tuo ir situacija gerėja.“

A. Knašas prisipažįsta, kad A grupėje visus varžovus reikia gerbti, nes dabar visi moka žaisti paplūdimio tinklinį. Visgi pagrindiniais konkurentais yra laikomi ukrainiečiai.

„Varžovai yra visi žaidžiantys, ypač ukrainiečiai. Su jais kartu keliavome po pasaulio turus ir matėme kaip jie varžėsi. Labiausiai laukiame susitikimo būtent su jais“, - teigė A. Knašas.

Vilniaus centre esančiame paplūdimio tinklinio aikštyne jau kurį laiką nevyko stambūs paplūdimio tinklinio turnyrai. Čia vyraujančios atmosferos, nuostabios aplinkos bei gausaus žiūrovų palaikymo pasiilgo ir P. Stankevičius su A. Knašu.

„Turnyras Lietuvoje mums yra didžiausia šventė. Žinant, kiek tenka keliauti po pasaulį, tai namų aikštelėje žaisti yra vienas malonumas. Taip pat norisi tinklinio ir mūsų komandos fanams parodyti aukštos kokybės žaidimą. Visada sulaukiame daug palaikymo už ekranų, todėl tikimės, kad Vilniuje visi ateis mus palaikyti gyvai“, - pabrėžė A. Knašas.

Lietuvos paplūdimio tinklininkai dar turi nedidelių vilčių patekti į olimpines žaidynes pagal reitingą, bet tos viltys tik teorinės. Galimybė pakovoti dėl olimpinio kelialapio per „Tautų taurę“ yra papildomas stimulas.

„Manau, kad tai bus svarbus ir labai laukiamas įvykis, nes Vilniuje visi gerbėjai turės retą progą išvysti Lietuvos paplūdimio tinklininkų kovas dėl geidžiamo olimpinio kelialapio“, - sakė A. Knašas.

Lietuvos moterų paplūdimio tinklinio rinktinė, kuriai atstovaus Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė bei Ieva Dumbauskaitė ir Ieva Vasiliauskaitė, žais A grupėje su Slovėnijos, Austrijos, Estijos, Slovakijos bei Rumunijos tinklininkėmis.