Deglo kelione Panevėžio gatvėmis pasirūpino miesto sporto legendos kartu su olimpiečiais, o atvykus prie pagrindinės scenos jį iš treko dviratininkės Simonos Krupeckaitės perėmė ir olimpinį aukurą įžiebė renginio globėjas Lietuvos Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.

Olimpinėje dienoje savo sporto šakas siūlo išbandyti daugiau kaip 40 sporto federacijų, renginio dalyviai gali sudalyvauti 83 skirtingose rungtyse ar su olimpizmu susijusiose veiklose. Kiekvienas šventės dalyvis už įveiktas rungtis gauna taškus, dienos pabaigoje juos bus galima išmainyti į organizatorių bei rėmėjų prizus, suvenyrus, šventės medalius.

Tiesioginė Olimpinės dienos vaizdo transliacija:

Nusiteikę rimčiau varžysis 10 ir 5 kilometrų varžybose, „Affidea“ atviro vandens plaukime, irklenčių varžybose. Panevėžio centre taip pat prasidėjo tarptautinės Crossfit ir LTEAM 3x3 krepšinio finalo varžybos.

„Džiaugiamės, kad su Olimpine diena keliaujame per Lietuvą. Šiandien mes atvažiavome į Panevėžį. Dėkojame savivaldybei ir merui, kuris palaiko šią šventę ir supranta kokia ji svarbi yra miestui. Tad švęskime sporto šventę,“ – sakė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė

Jau penktus metus Olimpinė diena rengiama vis kitame Lietuvos mieste. Iš Vilniaus Olimpinė diena kėlėsi į Kauną, Šiaulius, Alytų. Praėjusiais metais pastarajame buvo sulauktas rekordinis dalyvių skaičius – apie 25 tūkstančiai žmonių. Tikimasi, kad Panevėžyje šis skaičius bus padidintas.

„Džiugu, kad jubiliejinei 70-ajai tarptautinei olimpinei dienai ir Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo metais buvo pasirinktas mūsų miestas. Fantastiškas oras, daugybė rungčių, kurias visi galėsite išbandyti, gražūs žmonės ir puiki nuotaika. Drąsiai galime šiandien Panevėžį vadinti Lietuvos sporto sostine“, – sakė Panevėžio meras Rytis Mykolas Račkauskas, pats startuosiantis bėgimo rungtyje.

Olimpinėje dienoje Panevėžyje jau šurmuliuoja gausus dalyvių būrys. Tarp jų yra ir iš Panevėžio kilęs plaukikas Simonas Bilis, penkiakovininkas Justinas Kinderis ir Ieva Serapinaitė, gimnastas Rokas Guščinas. Renginyje dalyvauja ir dviratininkės Daiva Tušlaitė ir Simona Krupeckaitė, biatlonininkai Tomas Kaukėnas ir Vytautas Strolia bei kiti garsūs Lietuvos atletai.

Renginio dalyviai gaus taškus už kiekvieną išbandytą rungtį, o surinkus atitinkamą jų kiekį bus galima atsiimti prizus su Olimpinės dienos atributika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją