Treko statybų pabaigtuvėse dalyvavęs Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentas Artūras Poviliūnas pasidžiaugė, kad dabar Panevėžyje galės vykti ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio dviračių sporto čempionatai ir šis trekas padės rengiantis Londono olimpiadai.

Lietuvos dviračių federacijos prezidentas Romualdas Bakutis padėkojo Panevėžio miesto tarybai už puikią dovaną Lietuvos dviračių sportui. „Mes turime geriausią dviračių treką Europoje. Treko naudą pajus ne tik sportininkai, bet ir miesto verslininkai, kurie turės puikią galimybę mieste priimti daug užsienio svečių“, - sakė R. Bakutis.

Šventės metu miesto savivaldybė pasižadėjo sudaryti galimybę sporto arenos treke rengti treniruotes ir varžybas Lietuvos bei užsienio šalių sportininkams, o Lietuvos dviračių federacija - rengti treniruotes ir varžybas įvairaus amžiaus bei meistriškumo sportininkams.

Dviračių treką Panevėžio universalioje sporto arenoje suprojektavo ir įrengė Vokietijos kompanija „SportBau“. Nuo 1925 m. jos atstovai įrengė 121 treką įvairiose pasaulio šalyse. Panevėžio treko projektą rengė kompanijos vadovas architektas Ralphas Schuermannas. Jo pastarasis darbas – Pekino olimpinis trekas.

Panevėžio universalioji sporto arena su I kategorijos 250 metrų ilgio olimpinio standarto dviračių treku bus unikalus sporto kompleksas regione ir vienintelis toks Baltijos šalyse. Analogiško treko neturi Suomija, Švedija, Estija, Latvija, todėl planuojama į Panevėžį pritraukti tarptautinių dviračių sporto varžybų ir renginių formuojant regioninės svarbos dviračių sporto centrą.

Panevėžio areną planuojama atidaryti spalio 24 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją