Festivalio programoje vyko dešimt turnyrų – iki 10 metų, iki 15 metų, FIDE reitingo, „žaibo“ turnyrai, kuriuose dalyvavo kiekvienas norintis. Taip pat festivalio metu vyko sporto šventė, kurios metu buvo rengiamos krepšinio, futbolo ir kiaušindaužio varžybos.

„Tradicinis „Baltijos taurės“ šachmatų festivalis Palangoje lieka svarbus tarptautinis renginys įvairių šalių rinktinių šachmatininkams, besiruošiantiems Europos, pasaulio čempionatams ir šachmatų olimpiadai. Baltijos taurė taip pat yra pamėgta vieta jaunųjų šachmatininkų iš skirtingų šalių, nes čia jie turiningai pradeda savo vasaros atostogas“, – tvirtino vienas iš šio festivalio organizatorių, klubo „Juoda balta“ vadovas Jonas Sidabras.

Pagrindinio turnyro, kuriame žaidė 87 dalyviai, nugalėtoja su 6,5 taško iš 7 galimų tapo vilnietė Lietuvos moterų čempionė Salomėja Zaksaitė (ELO koeficientas 2316). Antrą ir trečią vietas su 6 taškais užėmė atitinkamai sostinės atstovas Simonas Žičkus (2301) ir Sigitas Kalvaitis (2266) iš Plungės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją