Pasaulio plaukimo pirmenybėse dar nebuvo skambėjęs Airijos himnas – kaip niekad saliečiai nebuvo lipę ir ant prizininkų pakylos.

Trečiadienį Kataro sostinėje pirmasis kelią pramynė Danielis Wiffenas, laimėjęs 800 m plaukimo laisvu stiliumi finalą.

22-ejų atletas įsirašė į istoriją jau praėjusį gruodį, kai tapo pirmuoju plaukime planetos rekordininku iš Airijos, pasižymėjęs toje pačioje rungtyje, tik trumpame (25 m) baseine.


Dohoje D. Wiffeną viena diena galėjo aplenkti Mona McSharry, laikyta ryškia pretendente į medalį plaukiant 100 m krūtine.

Bet metais už tautietį vyresnė airė nesusitvarkė su spaudimu ir neišlaikė pusfinalyje demonstruoto tempo. M. McSharry liko penkta, o laipteliu aukščiau finišavo Kotryna Teterevkova.

„Mona buvo pasiruošusi plaukti aukščiausiu lygiu – tai, jog jai nepavyko finalas, lėmė kitos priežastys, – Delfi sakė J. Ruddas. – O K. Teterevkovą stebiu jau kurį laiką, žinau, kad ji turi didelį potencialą, gražią techniką. Komplimentai tiems, kurie ją treniruoja – Lietuvos plaukimas turi dar vieną veidą. Nors, aišku, plaukimo krūtine rungtyse Kotrynai reikia užpildyti didelius batus.“

„Dideli batai“ – tai Rūta Meilutytė, o J. Ruddas yra vienas jos „batsiuvių“.

Tituluočiausią Lietuvos plaukikę britas treniravo 2010-2016 metais, per kuriuos kaunietė tapo olimpine ir pasaulio čempione, gerino tris planetos rekordus, o būdama 17 metų apskritai pirmoji istorijoje susirankiojo visus įmanomus jaunimo ir suaugusiųjų laurus.

Bet dabar jie – jau konkuruojančiose stovyklose. Tik 100 m rungtyje „Aspire Dome“ baseine ši konkurencija baigėsi netikėtai anksti.

Titulą gynusi R. Meilutytė atrankoje liko 17-a – pirma už pusfinalių brūkšnio.

Airijos plaukimo federacijos sporto direktoriaus – o kartu ir rinktinės vyriausiojo trenerio – pareigas einantis J. Ruddas taip pat nesusilaikė nepakėlęs antakio.

Su Delfi patyręs plaukimo specialistas kalbėjosi ne tik apie buvusią auklėtinę bei savo dabartinį darbo barą.

– Ar R. Meilutytės nepatekimas į 100 m distancijos pusfinalį lengvai šokiravo ir jus? – Delfi paklausė J. Ruddo

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją