Balandžio 12-18 dienomis Slovėnijoje vyksiančiame turnyre Lietuvos rinktinei atstovaus gynėjai: Ernestas Pavlovskis, Edgaras Protčenka, Danielius Benilovas, Gediminas Jadkauskas, Lukas Jonuška, Olegas Peliušenokas ir Tomašas Krukovskis. Komandoje žais puolėjai: Artūras Laukaitis, Ilja Četvertakas, Emilijus Krakauskas, Edvinas Boroška, Romanas Šalajevas, Lukas Žukauskas, Dominykas Bogdziulis, Denisas Kuzminovas, Markas Kaleinikovas, Laisvydas Kudrevičius, Vilius Bučys, Patrikas Misiukas ir Ignotas Ragas bei du vartininkai Artūras Pavliukovas ir Elvinas Karla.

Iš praėjusių metų „auksinės“ rinktinės, kuri pasaulio čempionato II diviziono A grupėje iškovojo aukso medalius, liko devyni ledo ritulininkai - E. Protčenka, D. Benilovas, T. Krukovskis, A. Laukaitis, I. Četvertakas, E. Boroška, L. Žukauskas, D. Bogdziulis ir A. Pavliukovas.

Lietuvos jaunių rinktinės kapitonas I. Četvertakas teigė, kad rinktinė labai draugiška ir nors kovos dėl išlikimo, tačiau prieš visus varžovus atiduos visą širdį ir žais iki paskutinių sekundžių.

„Lyginant su praėjusiais metais, šį kartą turime labai daug jaunų žaidėjų, kuriems šis čempionatas bus pirmas, tačiau mes sieksime savo tikslų ir darysime viską, ko paprašys treneriai. Kaip kapitonas turiu suvienyti komandą, būti „tiltas“ tarp trenerių ir žaidėjų bei patarti jaunesniems ledo ritulininkams. Nors kovosime dėl išlikimo, tačiau su visais žaisime iki paskutinių sekundžių ir bandysime iškovoti pergales“, - sakė komandos kapitonas I. Četvertakas.

Aštuoniolikmečių rinktinės vadovas Andrejus Korneičiukas teigė, kad į rinktinę nepaimtas D. Salininas nepritapo prie komandos dėl savo amerikietiško žaidimo.

„D. Salininas gyveno ir žaidė JAV, todėl propaguoja amerikietišką ledo ritulį, o mūsų komanda daugiau bando žaisti komandinį ledo ritulį. Tik čia matau vienintelę priežastį, kodėl jis nevyksta į čempionatą. O dėl A. Nikitčenkos, tai jo čiuožimo technika buvo silpnesnė nei kitų ledo ritulininkų. Komandos tikslas vienas - išlikti šiame divizione. Manau, kad čempionato favoritai bus Italija ir Slovėnija, o daugiausiai šansų įveikti turime Ukrainą“, - svarstė A. Korneičiukas.

Lietuvos rinktinė balandžio 12-ą dieną (17.30 val.) jėgas išmėgins su Italija, 13-ą dieną (21.00 val.) - su Slovėnija, 15-ą dieną (17.30 val.) - su Japonija, 17-ą dieną (14.00 val.) - su Austrija, o paskutines rungtynes čempionate lietuviai sužais balandžio 18-ą (14.00 val.) su Ukrainos bendraamžiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją