„Rūtai jau kelis mėnesius didesnio fizinio krūvio metu skaudėjo pėdą. Atlikę tyrimus nustatėme kairės pėdos pirmojo padikaulio – nykščio sąnario kremzlės pažeidimą, – situaciją komentavo sportininkę operavęs „Gijos Klinikų“ ortopedas-traumatologas Gintautas Pocius. – Artroskopinės operacijos metu buvo atlikti reikiami chirurginiai veiksmai. Kadangi operacija – minimaliai invazyvi artroskopija, tikimės greito reabilitacijos proceso“.

Kada tiksliai R. Meilutytė galės užsiimti aktyviomis treniruotėmis – dar sunku pasakyti, bet medikai nusiteikę optimistiškai ir mano, kad sportininkės atsistatymas užtruks maždaug 2 mėnesius. Po tokios operacijos 3 savaites reikės dėvėti specialų individualiai pacientei pagamintą įtvarą.

Pasak „LTU Aquatics“ sporto vadovo Justo Achramavičiaus, tikimasi, kad į įprastą treniruočių ritmą sportininkė galės sugrįžti balandžio pradžioje.

„Procedūra nesutrukdys įprasto pasirengimo Paryžiaus olimpinėms žaidynėms plano. Po pasaulio čempionato bet kuriuo atveju planuotas 2–3 savaičių poilsis. Į įprastą treniruočių režimą planuojama grįžti pirmą balandžio savaitę, – sakė J. Achramavičius. – Džiaugiamės jau antrus metus trunkančiu bendradarbiavimu su „Gijos Klinikų“ specialistais, operatyviai ir profesionaliai atlikusiais būtinas procedūras. Esu tikras, kad atsikračiusi skausmų Rūta į baseino takelius sugrįš dar stipresnė ir šią vasarą džiugins puikiais pasirodymais“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)