„Naktinis bėgimas vyksta nuo 2016 metų, tačiau pandemijos metais ir pernai buvo padaryta pertrauka. Šiemet nusprendėme, kad reikia jį atgaivinti ir pristatyti žmonėms šią unikalią idėją, – pasakojo renginio organizatorius Gytis Šumskas. – Dalyviai džiaugėsi, kad toks renginys vyko, nes Lietuvoje labai trūksta pramoginių bėgimų – dauguma orientuoti į sportinę pusę. Mūsų renginys buvo tarsi šventinis pasibuvimas tarp šviesų, bendraminčių būryje.“

5 km varžybose greičiausias buvo Povilas Pečiukonis, distanciją įveikęs per 15 min. 20 sek. Antrą vietą užėmė Evaldas Rozplochas, trečiąją – Rėjus Mockaitis. Tarp moterų greičiausia buvo Eglė Ragaišytė (19 min. 29 sek.), aplenkusi Gretą Stankevičienę bei Moniką Jovaišaitę.

Dvigubai ilgesniame nuotolyje pergalė atiteko Osvaldui Kazlauskui (33 min. 21 sek.), kuriam atkakliausiai priešinosi Arūnas Valuckis ir Vaidas Garbačiūnas. Moterų varžybose, pranokusi atitinkamai antrą bei trečią vietas užėmusias Karoliną Mockaitytę ir Aksaną Hlušakovą, triumfavo Viktorija Kalvelytė (40 min. 11 sek.).

„Iš esmės nežinau, kada pavyko atitrūkti. Starte visi labai greitai pasileido, pasižiūrėjau į laikrodį, kad tempas toks, kuriuo aš tikrai nebėgu, todėl stengiausi sulėtinti ir atsiriboti nuo visų. Apie pergalę sužinojau tik kirtusi finišo liniją, kadangi buvo tamsu, o vietomis labai tampu, tiesiog nesiorientavau, kelinta bėgu“, – nusijuokė V.Kalvelytė.

„Manvesta naktinio bėgimo“ nugalėtoja džiaugėsi renginio idėja varžybas vykdyti naktį. Pasak jos, tai – savotiškas išėjimas iš komforto zonos.
„Įprastai varžybos vyksta dieną, todėl šis bėgimas – netradicinis. Labai smagu, nes tai tarsi išėjimas iš savo komforto zonos. Aplink daug žmonių, tikrai labai patiko. Organizmas kažkokio diskomforto nejautė, neįprasta buvo tik tai, kad vakare reikėjo nieko neveikti. Esu įpratusi vakare daryti treniruotes, o dabar reikėjo būti ramiai“, – paaiškino bėgikė.

V.Kalvelytė pavasarį vykusiame „Kauno Akropolio maratone“ užėmė trečiąją vietą. Merginą įprastai galima sutikti kone visuose Kaune vykstančiuose bėgimo renginiuose.

„Man patinka atstovauti miestui, būti to miesto dalimi. Stengiuosi šalia savęs pritraukti kuo daugiau žmonių, kad jie ateitų kartu. Norisi populiarinti bėgimą, kad kuo daugiau žmonių sportuotų ir pamatytų smagų miesto gyvenimą bėgant“, – bėgti kvietė V.Kalvelytė.

Vos po mėnesio, spalio pirmąją, vyks tradicinis rožinio kaspino paramos bėgimas „Pink Run su BENU“, kurio tikslas – paskatinti moteris tikrintis nuo krūties vėžio bei prisidėti prie šia onkologine liga sergančių moterų reabilitacijos.

„Labai džiaugiamės, kad galime organizuoti šį paramos bėgimą, atkreipiant dėmesį į moterų krūties vėžį. Spalio pirmąją jį vykdysime prie Kauno soboro, o dalyviai bus pakviesti paminėti šią akciją, bėgdami 5 arba 10 kilometrų Laisvės alėjoje. Kviečiame aukoti ir prisidėti prie pagalbos moterims, kurios susiduria su šia liga“, – sakė G.Šumskas.