Sėkmingiausiu, ketvirtu, metimu 61,59 m įrankį nusviedusi lietuvė kiek nelauktai iškovojo bronzos medalį!

Ji pati sau kėlė tikslą patekti į pirmą aštuntuką, bet gerokai pranoko jį.

Pirmu mėginimu Lietuvos lengvaatletė įrankį numetė 60,51 m, antru – 58,24 m, trečiu – 61 m, penktu - 60,38 m, o šeštas bandymas nebuvo įskaitytas.

L. Jasiūnaitė 18 centimetrų aplenkė ketvirtoje vietoje likusią patyrusią slovėnę Martiną Ratej (61,41 m).

Pagrindinė finalo favorite laikyta vokietė Christin Hussong, užtikrintai laimėjusi atranką (67,29 m), pelnė aukso medalį – 67,90 m. Be kita ko, ji pagerino Europos čempionatų rekordą.

Sidabrą pelnė čekė Nikola Ogrodnikova (61,85 m).

Iš viso finale varžėsi 12 dalyvių.

Mūsiškė atrankos varžybose pakartojo savo asmeninį rekordą, pasiekė trečią geriausią rezultatą (61,61 m), bet sakė, kad jai tai – ne riba.

„Finale tikslai – aukščiausi. Gal tuomet bus rezultatas. Būtų smagu iškovoti titulą“, – teigė L. Jasiūnaitė.

Prezidentė pasveikino Jasiūnaitę

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino sportininkę Livetą Jasiūnaitę Europos lengvosios atletikos čempionate Berlyne ieties metimo rungtyje iškovojus bronzos medalį.

Pasak šalies vadovės, lengvaatletė atkakliai didina meistriškumą ir nuosekliai siekia vis geresnių rezultatų, Lietuva didžiuojasi, kad turi tokio aukšto lygio sportininkę.

Prezidentė L. Jasiūnaitei padėkojo už padovanotą džiaugsmą ir palinkėjo daug ištvermės ir sėkmės, kad ietis skrietų vis toliau.

Finalo rezultatai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (143)