Pasaulio čempionės titulą ginanti Naujoji Zelandija pademonstravo savo galią ir 72 tūkst. žiūrovų akivaizdoje net 62:13 (29:13) nugalėjo susiskaldžiusią Prancūzijos komandą.

„All Blacks“ regbininkai dominavo aikštėje nuo pat mačo pradžios ir naudojosi skylėmis varžovų gynyboje. Pirmajame kėlinyje persvarą sukrauti padėjo du Juliano Savea žeminimai. Dar po vieną sėkmingą ataką surengė Brodie Retallickas ir Nehe MIlneris-Skudderis. Nedidelė prancūzų vilti dar ruseno po taiklių baudos smūgių ir Louiso Picamoleso kamuolio prispaudimo įskaitiniame plote.

Visos prancūzų viltys subliūško antrajame kėlinyje, kuomet Naujosios Zelandijos regbininkai puolime tapo tiesiog nesulaikomi. Trečią kartą rezultatyvia ataka pasižymėjo J. Savea, dar du žeminimus pridėjo Tawera Kerras-Barlow ir „All Blacks“ pranašumas tapo triuškinantis.

Prancūzijos rinktinės sirgaliai tikėjosi, kad jų palaikoma ekipa pakartos 1999 ir 2007 metų sėkmę, kuomet ketvirtfinalyje buvo nugalėta „All Blacks“ ekipa. Nedaug iki staigmenos trūko ir 2011 metais, kuomet Naujoji Zelandija laimėjo 8:7. Tačiau šįkart jie nugalėjo prancūzus devintąjį kartą iš eilės, o pasaulio čempionatuose nepralaimi jau 12 rungtynių iš eilės. Pagal šį rodiklį Naujoji Zelandija pasivijo istorinį Australijos komandos pasiekimą.

„Esu labai patenkintas komandos pasirodymu šį vakarą. Didžiuojuosi visais 23 žaidėjais, atlikusiais savo darbą. Nekantraudami laukiame pusfinalio su PAR komanda. Tai yra puiki ekipa ir mes džiaugiamės galėsiantys su ja kovoti“, – po rungtynių sakė „All Blacks“ treneris Steve'as Hansenas.

Neįtikėtina drama vyko Londono „Twickenham“ stadione, kuriame, stebint 80 tūkst. žiūrovų, susitiko PAR ir Velso komandos.

Neįtikėtą žygį pasaulio šiais metais surengusios Velso komandos svajonę žaisti pusfinalyje sužlugdė 75-ąją min. surengta pietų afrikiečių ataka. Po reto grožio komandos draugo perdavimo per nugarą Fourie de Preezas prispaudė kamuolį įskaitiniame plote ir išplėšė pergalę savo šaliai.

Iki pat rungtynių pabaigos aikštėje vyko dramatiška kova, nuolat besikeičiant pirmaujančiai komandai. Net 18 taškų baudos smūgiais PAR komandai pelnė Handre Pollardas, o Velsa į priekį tempė jos žvaigždė Danas Biggaras (14 tš.) ir vieną gražiausių šio čempionato atakų surengęs Garethas Daviesas, kuriam tai buvo jau penktasis žeminimas šiose pirmenybėse.

Velsui pirmaujant 19:18, savo žodį tarė veteranas F. de Preezas. Žaidėjas, kuris anksčiau buvo patyrės traumą ir iki pat rungtynių dienos nebuvo aišku, ar spės atsigauti ir padėti savo komandai.

„Nenorime ieškoti pasiteisinimų. PAR laimėjo, o mes nebuvome pakankamai geri, kad tą padarytume. PAR padarė tai, ką padarė. Jie gavo šansą mačo pabaigoje ir mes matėme, kuo viskas baigėsi“, – nusivylimo neslėpė Velso treneris Warrenas Gatlandas.

Sekmadienį vyks dar du ketvirtfinalio mačai. 15 val. žais Airija ir Argentina, 18 val. – Australija ir Škotija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)