Tuo pačiu buvo pristatytas ir naujas Lietuvos vyrų rinktinės treneris Berndas Haake. Jis bus pirmasis vakarietis ledo ritulio treneris atvykęs treniruoti buvusios Sovietų Sąjungos šalies rinktinę.

D. Zubrus tai, kad yra tarp 44 žaidėjų, kurie kviečiami apginti mūsų šalies garbę atrankos į olimpines žaidynes turnyre išgirdo tik iš žurnalistų ir neslėpė nuostabos, tačiau neatmetė tokios galimybės:

„Kada tai vyksta? Visko gali būti. Dabar prasidėjo lokautas, nežinau, ar ilgai tęsis, ieškau, kur galėčiau sužaisti Europoje. Dabar negaliu pasakyti taip ar ne“.

Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė lapkričio 8-11 dienomis grumsis dėl patekimo į 2014 metų Sočio žiemos olimpines žaidynes Budapešte. Vengrijos sostinėje mūsų ledo ritulininkai susirungs su Vengrijos, Nyderlandų ir dar vienos, atranką praėjusios, šalies rinktine.

Į klausimą, ar galėsime jį išvisti pasaulio čempionate, sportininkas taip pat atsakė panašiai. Tiesa, jei D. Zubrus tada neturės kontrakto su klubu, federacijai gali tekti ieškoti iš kur gauti 32-60 tūkst. dolerių sportininko draudimui.

Sportininkas, kalbėdamas apie lokautą, teigė jau vasarą jį nujautęs, todėl neskubėjo grįžti į gimtinę, o daugiau laiko skyrė vaikams. D. Zubrus sakė palaikantis žaidėjų streiką. Pasak jo, nuo paskutinės kolektyvinės sutarties praėjo jau septyneri metai, per kuriuos lygos pelnas smarkiai išaugo ir žaidėjai turi teisę streikuoti prieš darbdavius.

„Mes turime teisę apsiginti ir aš pasitikiu tais žmonėmis, kurie viską organizuoja. Pats buvau keliuose susitikimuose, o tai, kad gali tekti praleisti sezoną manęs nė kiek negąsdina. Tai ne pirmas lokautas mano karjeroje“, – kalbėjo 34-erių metų sportininkas.

Užvakar paskelbtas lokautas tai jau ketvirtas NHL lygoje per pastaruosius dvidešimt metų. Lokautą sukėlė komandų savininkų noras sumažinti žaidėjų atlyginimus. Iki šiol žaidėjai pasidalindavo 57 proc. iš ledo ritulio gautų pajamų. Savininkų noras yra šią dalį sumažinti iki 43 proc. Taip pat norima naujiems žaidėjų kontraktams įvesti maksimalų penkerių metų terminą, pakeisti laisvųjų agentų specifiką, lygos naujokų kontraktų terminus.

Prieš septynerius metus NHL lokautas truko visus metus. Tą kartą D. Zubrus persikėlė į tada dar „Superlyga“ vadintą Kontinentinę lygą, kur su Toljačio „Lada“ tapo antros pagal pajėgumą lygos vicečempionu.

Lietuvis teigė, kad neatmeta galimybės vėl persikelti į Europą, tačiau laukia kol paaiškės situacija už Atlanto:

„Neskubėsiu priimti sprendimo šiuo klausimu. Man reikalai daug ką apsvarstyti ir aptarti. Nenoriu atvažiuoti į Europą porai mėnesių ir gauti traumą. Aišku, gerą formą dar noriu išlaikyti“.

D. Zubrus praėjusį sezoną nepraleido nė vienerių rungtynių ir teigė, kad nėra užsibrėžęs kada baigs karjerą. Taip pat sportininkas, kuriam liko tik vienų metų kontraktas su Naujojo Džersio komanda, kalbėjo, kad jam pinigai nėra svarbiausi:

„Mano vaikai jau dideli, susiradę draugų ir einantys į geras mokyklas. Prie miesto pripratome ir nenorėčiau jo palikti“.

Paklaustas už ką vakarykštėse Supertaurės rungtynėse tarp Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ sirgo, D. Zubrus prisipažino, kad už vilniečius.

„Dabar aš gyvenu Vilniuje, o ir Elektrėnams Vilnius keliais kilometrais arčiau nei Kaunas“, – juokavo žaidėjas.

Rinktinės treneris dirbs beveik už dyką

Pristatytas ir naujasis vyrų rinktinės treneris B. Haake. Kas įdomiausia jis dirbs beveik už dyką. Vienintelis jo reikalavimas buvo apmokėti kelionės išlaidas ir kai kurias pragyvenimo.

1946 metais gimęs vokietis ledo ritulio pasaulyje 32-ejus metus. 2004-2005 metais jo vadovaujama Italijos pirmos lygos komanda WSV „Vipiteno“ laimėjo čempionų titulą. Treneris taip pat yra buvęs JAV, Kanados, Norvegijos komandų delegacijose.

Lapkričio mėnesį vyksiantis turnyras prasidės jau klubinio sezono metu. Treneris teigė kitą savaitę skrendąs į Angliją, kur Slouto „Jets“ rungtyniauja Mindaugas Kieras. Treneris derėsis, kad klubas jį išleistų.

Paklaustas ką mano apie D. Zubraus galimybę žaisti rinktinėje treneris teigė, kad tai būtų didžiulis stimulas visam Lietuvos ledo rituliui ir pridūrė:

„Dainius nori žaisti visa širdimi ir bandysiu jam tai padėti įgyvendinti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)