27-erių metų lietuvė antrajame pusfinalio bėgime užtruko 52,15 sek., atbėgo paskutinė, aštunta, o galutinėje rikiuotėje finišavo 24-a ir tarp devynių finalininkių neprasibrovė.

Iki finalo jai pritrūko daugiau nei 2 sekundžių.

Atrankoje M. J. Morauskaitė liko šalia olimpinio normatyvo, bet įlėkė į pusfinalį, pakeliui pagerindama ir geriausią asmeninį sezono rezultatą.

Modesta Justė distanciją įveikė per 51,06 sek. ir tarp 48 dalyvių užfiksavo 16 geriausią rezultatą. Ji 0,13 sek. pagerino asmeninį geriausią sezono rezultatą, o iki olimpinio normatyvo pritrūko vos 0,11 sek. Neįtikėtina, žinant tai, kad prieš mėnesį bėgikė net nežinojo, ar galės dalyvauti pasaulio čempionate.

M. Morauskaitei tai antrasis karjeroje pasaulio čempionatas. Prieš metus Oregone (JAV) ji taip pat pateko į pusfinalį, bet šiame parodė prastesnį laiką nei atrankoje ir užėmė 21-ą vietą.

Geriausias M. Morauskaitės karjeros pasiekimas 400 m bėgime – 50,49 sek.

Tik šią vasarą duris atvėrusiame ir net 35 tūkstančius žiūrovų talpinančiame Nacionaliniame atletikos stadione dėl planetos pirmenybių apdovanojimų iš viso kovoja virš 2000 lengvaatlečių iš daugiau nei 200 šalių.

Dalyvių sąraše ir rekordinis skaičius lietuvių – 16. Palyginti, pernai Oregone, JAV, vykusiame pasaulio čempionate dalyvavo 9-i Lietuvos sportininkai.

Pasaulio lengvosios atletikos pirmenybės laikomos trečiu pagal svarbą sporto renginiu. Aukščiau – tik olimpinės žaidynės ir pasaulio futbolo čempionatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją