Tą portalui Delfi.lt patvirtino Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Saulius Binevičius.

„Rūta nestartavo plaukimo peteliške rungtyje, ketino jėgas išbandyti 50 m plaukimo krūtine nuotolyje, tačiau pasitarusi su medikais nusprendė praleisti šalies čempionato startus.

Po treniruočių stovyklos Ispanijoje jaučia nugaros skausmus, nėra prasmės rizikuoti. Kitu atveju yra pavojus ilgesniam laikui iškristi iš rikiuotės ir taip nuplauktų visas darbas, atliktas treniruočių stovykloje“, – komentavo S. Binevičius.

Varžybų dalyviai galės ne tik vykdyti kvalifikacinius normatyvus į liepos 23–30 dienomis Fukuokoje (Japonija) vyksiantį pasaulio čempionatą, bet ir olimpines žaidynes, kurios kitąmet bus surengtos Paryžiuje (Prancūzija).

Po Lietuvos čempionato taip pat turėtų paaiškėti, kas atstovaus Lietuvai Europos jaunimo plaukimo čempionate, Europos jaunimo olimpiniame festivalyje bei pirmą kartą vyksiančiame Europos U23 plaukimo čempionate.

Iš viso „Girstučio“ baseine varžysis beveik pusketvirto šimto plaukikų.

Konkurenciją vietiniams sudaro svečiai iš Latvijos, Estijos ir Libano. Šeši geriausi plaukikai, varžybose pasiekę aukščiausius rezultatus, susumavus trijų geriausių individualių olimpinių rungčių pasaulinio reitingo sumą, bus apdovanoti piniginiais prizais.

Per keturias dienas sportininkai išsidalys 41 medalių komplektą.

Atrankiniai plaukimai penktadienį ir šeštadienį numatyti nuo 10 val., vakarinės dalies pradžia ketvirtadienį ir penktadienį – nuo 17 val., šeštadienį – 15.30 val.

Visus plaukimus kiekvieną dieną tiesiogiai galima stebėti LTU Swimming Facebook ir YouTube kanale bei portale delfi.lt.

Čempionatą organizuoja Lietuvos plaukimo federacija, varžybų partneris – „Girstučio“ baseinas.

Varžybos baigsis šeštadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją