Į Budapeštą neatvykus kelioms pajėgioms varžovėms ir aptrupėjus konkurencijai dėl aukščiausių apdovanojimų, L. King buvo laikoma pagrindine favorite iškovoti aukso medalį 100 m plaukimo krūtine rungtyje.

Tačiau pasaulio rekordo autorės sportinė forma Vengrijoje neįtikino: atrankoje 25-erių L. King liko 7-a (1:06.65), pusfinalyje tik nežymiai pagerino savo rezultatą (1:06.40).

Finale L. King pasiekė savo geriausią rezultatą (1:06.09), tačiau ji į priekį praleido čempione tapusią 17-metę italę Benedettą Pilato (1:05.93), 20-metę vokietę Anną Elendt (1:05.98) bei jai gerai pažįstamą Rūtą Meilutytę (1:06.02).

Tituluota amerikietė Vengrijos sostinėje liko toli net nuo savo geriausio sezono rezultato (1:05.32), ką jau kalbėti apie 2017 metais pasiektą pasaulio rekordą (1:04.13).

Pusfinalyje ji fiksavo 9-ą rezultatą, tačiau L. King savo šanso finale sulaukė po to, kai pusfinalyje buvo diskvalifikuota jos tautietė Annie Lazor.

Pati L. King po finalo žiniasklaidos „Mix“ zonos koridoriumi sparčiais žingsniais skubėjo rūbinių link, tačiau užkalbinta mielai pasidalino mintimis apie kovą dėl medalių ir įspūdingai į geriausiųjų gretas sugrįžusią Londono olimpinių žaidynių čempionę.

„Žinoma, ketvirta vieta nėra tai, ko tu tikiesi finale. Kita vertus, džiaugiuosi būdama čia, varžydamasi finale. Prisimenant pusfinalio rezultatą, turiu būti laiminga startavusi finale, juk sekmadienį (pusfinalyje) likau devinta, o čia laukė neįtikėtina kova“, – kalbėjo L. King.

Jai trūko greičio pirmoje pusėje, po 50 metrų ji fiksavo tik 6-ą rezultatą, tačiau antroje distancijos pusėje vijosi nutolusią R. Meilutytę bei kitas varžoves ir grįžo į kovą dėl medalių.

„Iki šiol nesuprantu, kas nutiko finale. Neįtikėtina kova iki paskutinių metrų, kurioje bet kas galėjo nutikti. Manau, galbūt galėjau būti ir trečia“, – svarstė L. King.

Visgi paskutinių dviejų planetos pirmenybių čempionė Budapešte liko 4-a, o ją nuo gerai pažįstamos R. Meilutytės ir prizininkių pakylos skyrė vos 0.05 sek.

R. Meilutytei būtent amerikietė buvo geriausiai pažįstama iš būrio finalo varžovių, kaip ir amerikietei lietuvė, su kuria ne kartą stojo į kovą svarbiausiose kovose.

„Ji mano herojė! Ji tą žino, jai tą pasakiau prieš varžybas. Aš pamenu 2012-uosius, man buvo penkiolika, sėdžiu ant lovos ir stebiu olimpines. O dieve, galvoju, beprotiška, ji mano amžiaus ir laimi olimpinį auksą. Ir štai, po pertraukos ji grįžo“, – su pagarba apie R. Meilutytę kalbėjo planetos rekordininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)