Jo nurodymų šiuo metu klausanti Rūta Meilutytė ne tik iškovojo du aukso medalius, bet ir gerino pasaulio rekordą 50 m rungtyje (29.16 sek.).

Be to, Londono olimpinė čempionė arti asmeninio rekordo liko 100 m plaukimo krūtine rungties finale. Ji nuotolį įveikė per 1 min. 04.62 sek.

Taip greitai šioje olimpinėje rungtyje R. Meilutytė nebuvo plaukusi nuo rekordinių 2013-ųjų metų.

„100 m rezultatas tikrai nustebino, o 50 m rungtyje tikrai tikėjomės, kad laimėsime arba bent jau bus iškovotas medalis. Dėl rekordo buvo klaustukų, bet po 100 m rungties rezultatų tapo aišku, kad Rūta gali siekti rekordų“, – teigė į Lietuvą grįžęs T. Duškinas.

Kur pergalės detalės?

„Pati Rūtos technika nekito, tik plaukimo strategija keitėsi. Stengėmės nesidraskyti, išlaikyti grybšnio kontrolę ir taip palaikyti gerą tempą“, – atskleidė plaukimo specialistas, kuris ir pats dar 2019 metais Korėjoje varžėsi planetos pirmenybėse.

Jam Japonijoje įspūdį paliko australų dominavimas bei šioks toks amerikiečių nuopuolis, nors paprastai tokio rango varžybose lyderiaudavo JAV plaukikai.

Įspūdingas R. Meilutytės pasirodymas Fukuokoje – dar nėra plaukikės lubos, įsitikinęs T. Duškinas.

„Rezervų dar tikrai yra. Stengsimės gerinti rezultatus, gerinti plaukimą bei plaukti stipriau ir greičiau“, – tvirtino 29-erių T. Duškinas.

Rūta Meilutytė

Anot jo, kol kas planas – tęsti darbus kartu su R. Meilutyte Kaune, „Žalgirio“ arenos baseine, žiemą – dalyvauti pasaulio čempionate bei rengtis olimpinėms žaidynėms.

„Galbūt iki to laiko dar rasime kokias kontrolines varžybas, be to, tvarkaraštyje - Europos čempionatas trumpame baseine (Bukarešte). Jis mums truputį neparankus, toks keistas tarpas tarp Europos ir pasaulio čempionatų. Tai dar paplanuosime varžybų kalendorių.

Gal pasirinksime kokias komercines varžybas pavasarį. Nieko konkretaus, tik idėjos, mintys. O dabar artimiausias savaites laukia atostogos“, - teigė T. Duškinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją