Erikas GrigaitisRūta MeilutytėAndrius Šidlauskas ir Smiltė Plytnykaitė lengvai laimėjo savo plaukimą atrankoje – tačiau tiesiogiai lenktyniauti teko su egzotiškų valstybių atstovais, o bendroje įskaitoje per 3 min. 51,99 sek. kombinuotą mišrią estafetę 4x100 m užbaigę lietuviai buvo 15-i.

Į finalą patekti nepavyko, bet labiausiai komandai rūpėjo kita – olimpinės atrankos – rikiuotė.

Trys stipriausios praėjusių metų planetos pirmenybių Fukuokoje (Japonija) komandos jau buvo pelniusios olimpinius kelialapius, o prie jų Paryžiuje prisijungs dar 13 šalių.

Kelialapiai bus išdalinti į geriausius laikus, fiksuotus per du čempionatus – Fukuokoje ir Dohoje. 

Lietuviai pernai ketverto šiai estafetei nesubūrė, tad turėjo vienintelį šansą. 

Įdomu, jog antrame etape plaukusi R. Meilutytė buvo vienintelė moteris baseine vyriškos kompanijos apsuptyje – visos kitos rinktinės plaukimą krūtine patikėjo stipriosios lyties atstovams.

26-erių kaunietė savo atkarpą įveikė per 1 min. 7,39 sek. ir netgi pranoko Bahamų, Dominikos Respublikos, Ugandos atstovus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją