Ją skirtingai atidarė lietuvės Rūta Meilutytė ir Kotryna Teterevkova, abi kovojusios dėl vietos moterų 100 metrų rungties krūtine pusfinalyje.

Rūta ir Kotryna abi pasirodė šeštajame atrankos plaukime, tačiau tik vienai jų pateko prasibrauti tarp šešiolikos geriausiųjų.

Tai pasisekė padaryti 22-ejų metų K. Teterevkovai, distanciją įveikusiai per 1:06.85 min. ir finišavusiai antrai, o bendroje įskaitoje užėmusiai šeštą vietą.

Savo ruožtu gerai startavusi R. Meilutytė po pusės nuotolio netgi pirmavo, bet vėliau savo pačios diktuoto tempo neišlaikė ir savo plaukime buvo tik šešta (1:07.79 min.), o bendroje rikiuotėje – pirma už brūkšnio, septyniolikta tarp 53 dalyvių.

Ji vakare (nuo 18:28 val.) bus pirma atsarginė sportininkė.

Greičiausiai plaukė 19-metė kinė Qianting Tang (1:06.16 min.), antrą geriausią laiką užfiksavo olandė Tes Schouten (1:06.46 min.), o trečią – airė Mona McSharry (1:06.49 min.).

Į vyrų 200 metrų plaukimo laisvu stiliumi pusfinalį trečiu rezultatu (1 min. 45,95 sek.) pateko Danas Rapšys.

Panevėžietis laimėjo paskutinį atrankos plaukimą.

Šios rungties pusfinalio plaukimai numatyti 19:11 val.

Ryte už lietuvį greitesni buvo tik du vokiečiai – Lukas Martensas (1 min. 45.74 sek.) ir Rafaelis Miroslawas (1 min. 45,89 sek.).

Tuo metu kaunietis Erikas Grigaitis penktajame vyrų 100 metrų nugara atrankos plaukime užtruko 55,48 sek. ir buvo devintas.

Bendroje 53 dalyvių įskaitoje mūsiškio rezultatas buvo 29-as. Į vakare vyksiantį pusfinalį pateko 16 geriausiai pasirodžiusių sportininkų.

E. Grigaičio karjeros rekordas – 54,71 sek. Vietai pusfinalyje reikėjo plaukti greičiau nei per 54,24 sek.

„Pirmas dalykas – bent nebuvau diskvalifikuotas, – prisiminęs karčią ankstesnių čempionatų patirtį sakė E. Grigaitis. – Iš tikrųjų pačiame plaukime jaučiausi geriau negu kokį rezultatą pamačiau. Jaučiausi tikrai neblogai, bet rezultatas prastokas.“

Ryte greičiausias buvo Pietų Afrikos plaukikas Pieteris Coetze (53,32 sek.).

Primename, kad Katare dalyvaujanti Lietuvos plaukimo rinktinė yra rekordinio dydžio – dar niekad pasaulio pirmenybių nešturmavo net 13 šalies plaukikų.

Vietas Paryžiaus žaidynėse jau yra užsitikrinę keturi Lietuvos atstovai – D. Rapšys (200 m, 400 m laisvu stiliumi), R. Meilutytė (100 m krūtine), Aleksas Savickas (200 m krūtine) ir K. Teterevkova (100 m, 200 m krūtine).

Pasaulio plaukimo čempionatas Dohoje tęsis iki vasario 18 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją