2022 metais moterų 50 m plaukimo krūtine rungties nugalėtojos titulą ginanti Lietuvos plaukikė pusfinalyje distanciją įveikė per 29,30 sek. ir ne tik bendroje įskaitoje užėmė pirmą vietą, bet ir pakartojo italei Benedettai Pilato nup 2021 metų priklausiusį pasaulio rekordą.

18-metė italė Fukuokoje 50 m plaukimo krūtine rungties atrankos varžybose distanciją įveikė per 29,60 sek. ir buvo pirma, tačiau pusfinalyje šį atstumą nuplaukė per 30,09 sek. ir bendroje rikiuotėje užėmė ketvirtą vietą.

Antrą rezultatą 50 m plaukimo krūtine rungties pusfinalyje pasiekė amerikietė Lilly King (29,72 sek.), trečia buvo Pietų Afrikos Respublikos plaukikė Lara van Niekerk (29,91 sek.)

R. Meilutytė atrankos varžybose atstumą įveikė per 30,39 sek. ir tarp 50 dalyvių 7-9 vietas pasidalijo su švede Sophie Hansson ir este Eneli Efimova.

Tuo metu taip pat atrankoje dalyvavusi Kotryna Teterevkova finišavo per 30,94 sek. ir užfiksavusi 19-ą rezultatą liko už pusfinalio borto.

Moterų 50 m plaukimo krūtine rungties finalas numatytas sekmadienį 14.09 val. Primename, kad kol kas šiame čempionate vienintelį medalį Lietuvos delegacijai iškovojo R. Meilutytė, laimėjusi auksą 100 m moterų plaukimo krūtine rungtyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją