Sarah Sjostrom – bene ryškiausia savo kartos sprinterė visoje planetoje. Tarp moterų būtent jai priklauso daugiausiai pasaulio rekordų – keturi.

30-metę švedę gerbia ir kita sprinto specialistė R. Meilutytė.

Dohoje lietuvė jau kelis kartus buvo užfiksuota per pratybas dėvinti S. Sjostrom plaukimo kepuraitę.

„Pati Sarah man ją kažkada padovanojo – neblogai sutariame“, – Delfi paaiškino R. Meilutytė.

Šeštadienį ji dalyvavo 50 m plaukimo krūtine atrankoje, kurioje užėmė trečią vietą (30,05 sek.).

0,16 sek. greitesnė buvo italė Benedetta Pilato, o antra finišavusi kinė Qianting Tang pagerino Azijos rekordą (29,93 sek.).

Pusfinaliai šeštadienį prasidės 18.25 val. Lietuvos laiku.

50 m nuotoliui R. Meilutytė taiko jau kitokią taktiką nei dvigubai ilgesnei distancijai, kurioje prieš tai per atrankos varžybas bandė pataupyti jėgas ir nusvilo – liko 17-a bei nepateko į pusfinalius.

„Jau esu daug kartų sakiusi, jog 50 m distancija yra apie maksimalų „sprogimą“, jėgą, greitį ir atsipalaidavimą. Šįryt visais šiais aspektais pavyko gerai“, – trumpai savo pasirodymą pakomentavo pasaulio čempionės titulą ginanti kaunietė, kuriai priklauso ir šios rungties planetos rekordas (29,16 sek.).

Beje, Dohoje tauposi ir S. Sjostrom: užsiregistravusi dalyvauti trijose rungtyse, 100 m plaukimą laisvu stiliumi švedė apskritai praleido ir pasiliko tik pačias trumpiausias distancijas – 50 m peteliške bei laisvu stiliumi.

Sarah Sjostrom

„Šiuo metu man nėra skirtumo, ar laimėti glėbį medalių, ar vieną – noriu tiesiog kažką laimėti ir gerai praleisti laiką“, – išvakarėse aiškino pati 12 kartų pasaulio čempionė.

Šeštadienį 50 m plaukimo peteliške finalą ji pradės ketvirtame lyderės takelyje – ir jei išlaikytų pozicijas, čempione šioje rungtyje taptų net šeštą sykį iš eilės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)