26-erių R. Meilutytė atrankos varžybose atstumą įveikė per 30,39 sek. ir tarp 50 dalyvių 7-9 vietas pasidalijo su švede Sophie Hansson ir este Eneli Efimova.

21-erių K. Teterevkova finišavo per 30,94 sek., užfiksavo 19-ą rezultatą ir liko už pusfinalio borto.

„Pats parodytas rezultatas yra arti mano geriausio. Šį sezoną labai panašiai plaukiau ne kartą ir ne du, o kadangi po vakar vykusio 200 metrų finalo dar jaučiasi nuovargėlis, pasirodymą vertinu gerai, džiaugiuosi“, – pažymėjo K. Teterevkova, kurios šių metų asmeninis rekordas distancijoje buvo 30,88 sek. Kotrynos karjeros rekordas yra 30,82 sek.

Pusfinalyje varžysis 16 geriausių plaukikių. Praėjusių metų pasaulio čempionate Budapešte ji į šios neolimpinės distancijos pusfinalio etapą taip pat nepateko.

Čempionatas Fukuokoje, kuriame K. Teterevkova prasibrovė iki 200 m krūtine distancijos finalo ir jame finišavo šešta, jai jau baigėsi. Sekmadienį Kotryna išskrenda į Kiniją, kur Paryžiaus olimpinių normatyvų vaikysis studentų universiadoje Čengdu.

Pusfinalis prasidės šeštadienį 14.26 val., o viename iš plaukimų dalyvausianti R. Meilutytė jokių prognozių dalinti ryte nenorėjo.

„Rytinį plaukimą vertinu normaliai. Vakare – matysime“, – nedaugžodžiavo ji.

Greičiausia atrankoje Fukuokoje buvo 18-metė italė Benedetta Pilato, kuriai tai buvo pirmasis startas šiame čempionate. Ji atstumą nuplaukė per 29,60 sek.

Būtent B. Pilato priklauso ir šios distancijos pasaulio rekordas. 2021-aisiais atstumą ji įveikė per 29,30 sek.

Finalas numatytas sekmadienį 14.09 val.

Primename, kad kol kas šiame čempionate vienintelį medalį Lietuvos delegacijai iškovojo R. Meilutytė, laimėjusi auksą 100 m moterų plaukimo krūtine rungtyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)