Antroji varžybų diena buvo sėkminga Rūtai Meilutytei, kuri moterų 50 metrų plaukimo krūtine rungties finale finišavo antra ir pelnė sidabro medalį (30,40 sek.).

Rūta nežymiai nusileido tik Pietų Afrikos Respublikos atstovei Larai van Niekerk (30,21 sek.).

Trečia buvo Didžiosios Britanijos sportininkė Imogen Clark (30,42 sek.).

Primename, kad ketvirtadienio rytą neolimpinėje distancijoje startavusi R. Meilutytė bendroje įskaitoje užėmė trečiąją vietą ir užtikrintai pateko į A finalą. 26-erių metų kaunietei šį nuotolį pavyko įveikti per 31,08 sek.

R. Meilutytei iki šiol priklauso šios rungties „Mare Nostrum“ varžybų rekordas (29,88 sek.). Greičiausiai per savo karjerą kaunietė yra plaukusi pernai Europos čempionate Romoje, kai užfiksavo 29,44 sek. rezultatą.

Trečiadienį lietuvė įvykdė olimpinį normatyvą moterų 100 m plaukimo krūtine rungtyje. Ji B finale atplaukė per 1 min. 6,38 sek. ir liko devinta. Su tokiu laiku A finale lietuvė būtų iškovojusi sidabro medalį.


Tuo metu Andrius Šidlauskas vyrų 100 m plaukimo krūtine varžybų finale buvo trečias (1:01,30 min.) ir pasidabino bronza.

26-erių metų plaukikas į priekį praleido tik italą Nicolo Martinenghį (59,98 sek.) ir lenką Janą Kalusowskį (1:01,01 min.).

Ryte vykusioje atrankoje tarp visų 55 kvalifikacijos dalyvių lietuvio užfiksuotas rezultatas buvo pats greičiausias – 1.01,07 min.

Vakare vyksiančiame A finale panevėžietis pasivaržys su antrą vietą užėmusiu lenku Janu Kalusowskiu (1:01,28 min.). Trečias šįryt buvo vakar 200 m distancijoje nugalėjęs japonas Ippei Watanabe (1:01,38 min.).

Asmeninis A. Šidlausko šios rungties rekordas yra 59,12 sek., o olimpinis normatyvas – 59,49 sek.


Varžybas kartu organizuoja Katalonijos plaukimo federacija ir Sant Andreu plaukimo klubas.

Visi trys „Mare Nostrum“ etapai yra įtraukti į oficialų „World Aquatics“ kalendorių, tad varžybų dalyviai juose gali vykdyti normatyvus į šių metų pasaulio čempionatą bei kitais metais vyksiančias vasaros olimpines žaidynes Paryžiuje.

Tiek R. Meilutytė, tiek A. Šidlauskas jau yra užsitikrinę vietas šių metų pasaulio čempionate.

Olimpinius normatyvus vieninteliai iš Lietuvos plaukikų kol kas yra įvykdę Danas Rapšys (200 ir 400 m laisvu st.) ir R. Meilutytė (100 m krūtine).

Trečiasis ir paskutinis „Mare Nostrum“ varžybų etapas vyks šį savaitgalį (gegužės 20-21 d.) Monake. Ten turėtų pasirodyti A. Šidlauskas ir Daniil Pancerevas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją