Dabar 26-erių metų plaukikė, triumfavusi Londone, kai jai buvo vos 15 metų, savo abejonėmis pasidalino socialiniame tinkle „Instagram“.

„Trečias kartas nemeluoja. Nuo mano pirmosios olimpiados bus praėję nei daug, nei mažai – 12 metų.

Apie nieką taip stipriai nesu turbūt svajojusi kaip tada, kad patekčiau į olimpiadą, o rezultatas pranoko visus lūkesčius ir nurovė kepalą man ir visiems aplinkiniams. Gyvenimas pasikeitė. Bet jis yra nuostabus ir aš esu gyva, turiu nuostabius žmones aplink ir galiu džiaugtis vėl sportu kaip kadais. Ir jeigu atvirai, tai nežinau dar, ar noriu į tą olimpiadą.

Labai vilioja sportas kaip pabėgimas šiaip nuo dalykų, nuo gyvenimo. Siekimas, šlovė, pinigai, trumpalaikis fixas, tai galiausiai tuščia, jei nematai artimiausių žmonių, jei neturi jiems laiko ir erdvės, jei apleidi santykius. Čia kaip su priklausomybe.

Pasimesti gali tame dopamino loope ir ego tripuose. Tai nežinau, balansą bandau palaikyti ir žiūrėsim, kas bus. Kitą savaitę varau į pasaulio taurių etapus. Berlynas-Atėnai-Budapeštas“, – rašė Rūta.

Prieš pusantro mėnesio iš pasaulio čempionato Fukuokoje su dviem aukso medaliais ir planetos rekordu grįžusi Tado Duškino treniruojama plaukikė irgi pateikė netvirtą atsakymą dėl 2024-ųjų vasaros.

„Dėl šio klausimo toliau esu procese, bet manau, labiau taip nei ne“, – tvirtino R. Meilutytė.

Ji tikino, kad tebesitęsiant karui Ukrainoje žaidynėse neturėtų dalyvauti agresorių šalių atletai.

„Nežinau, nesu apsisprendusi, ar varžyčiausi Paryžiuje, jei jose kovotų Rusija ir Baltarusija. Iš vienos pusės, norisi laimėti ir neleisti Rusijos atletams džiaugtis medaliais. Iš kitos pusės, atrodo, praranda žaidynės savo taikos misiją ir norėtųsi nebūti to dalimi. Manau, teisinga, kol dar vyksta karas, neleisti jiems varžytis žaidynėse“, – sakė plaukikė.


2012-aisiais Londone ji moterų 100 metrų krūtine rungtyje pelnė aukso medalį, o 2016-aisiais Rio de Žaneire buvo septinta.

Primename, kad pasaulio plaukimo taurės sezonas kitą savaitę startuos Vokietijos sostinėje Berlyne, o tarp varžybų dalyvių – penki Lietuvos atstovai su rinktinės lydere R. Meilutyte priešakyje.

Spalio 6-8 d. olimpiniame 50 m baseine dėl apdovanojimų taip pat grumsis Danas Rapšys, Andrius Šidlauskas, praėjusiais metais Lietuvos pilietybę gavęs Saverio Vitas Multinas, kuris užaugo Šveicarijoje, išeivių iš Lietuvos šeimoje.

Tuo metu praėjusių metų bronzinę Europos pirmenybių prizininkę Kotryną Teterevkovą keičia Agnė Šeleikaitė.

Šio sezono pasaulio taurės varžybos susidės iš trijų etapų. Po starto Berlyne spalio 13-15 d. plaukikai rungsis Atėnuose (Graikija), o spalio 20-22 d. dar kartą susitiks Budapešte (Vengrija).


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)