Kol kas į LTOK prezidento postą pretenduoja dukart olimpinis čempionas disko metikas Virgilijus Alekna ir Sidnėjaus olimpinė čempionė šaulė Daina Gudzinevičiūtė.

Kandidatuoti į LTOK vadovo kėdę A. Poviliūno paprašė beveik 30 šalies sporto federacijų, kurių vadovai ragina A. Poviliūną kandidatuoti dar vienai kadencijai.

Paskirstyti BMW automobiliai

LTOK VK pasitarime nutarta, kad penkiems medalius Londono olimpinėse žaidynėse iškovojusiems Lietuvos rinktinės nariams bus skirti nauji BMW automobiliai.

Penkiakovininkei Laurai Asadauskaitei, plaukikei Rūtai Meilutytei ir kanojininkui Jevgenijui Šuklinui atiteks 5-os klasės BMW sedanai, o imtynininkui Aleksandrui Kazakevičiui ir boksininkui Evaldui Petrauskui – 3-ios klasės BMW sedanai.

Vieno automobilio rinkos kaina - apie 150 tūkst. litų, o bendra visų automobilių vertė - apie 900 tūkst. litų.

LTOK Generalinės asamblėjos ataskaitos ir rinkimų sesijos vyks Vilniaus „Karolinos“ viešbučio konferencijų centre.

Londono žaidynės - sėkmingiausia olimpiada Lietuvai

Neeiliniame Vykdomojo komiteto posėdyje buvo aptartas Lietuvos olimpinės rinktinės pasirodymas Londono olimpinėse žaidynėse. LTOK prezidento A. Poviliūno nuomone, Londono olimpinės žaidynės buvo sėkmingiausios Lietuvai per visą Nepriklausomybės laikotarpį.

LTOK vadovas didžiavosi mūsų atletų pasiekimais, už nuoširdų darbą per visą ketverių metų olimpinį ciklą padėkojo Vykdomojo komiteto nariams, Kūno kultūros ir sporto departamento, Lietuvos olimpinio sporto centro, federacijų bei olimpinės misijos vadovams.

LTOK viceprezidentas, Olimpinių programų darbo grupės bei olimpinės misijos vadovas Algirdas Raslanas trumpai aptarė žaidynių rezultatus, priminė, kad net 29 Lietuvos sportininkai (su krepšininkais) iš 62 dalyvavusių Londono žaidynėse, pateko į aštuntukus! Detalesnė žaidynėse pasiektų rezultatų analizė bus atlikta po to, kai savo vertinimus ir išvadas pateiks sporto šakų federacijos.

LTOK prezidento siūlymu sudaryta Darbo grupė, kuri turės operatyviai parengti atsakymus į Seimo antikorupcijos komisijos pirmininko Ligito Kernagio pateiktus klausimus apie lėšų panaudojimą rengiant sportininkus olimpinėms žaidynėms.

Rugsėjo 20 d. dar įvyks ir eilinis LTOK vykdomojo komiteto posėdis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)