Reguliaraus čempionato nugalėtojai Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai (15 pergalių, 1 lygiosios, 2 nesėkmės, 31 tšk.) savo arenoje susitiks su aštuntoje pozicijoje likusia Varėnos „Ūla“ (5 pergalės, 13 pralaimėjimų, 10 tšk.).

Mačas vyks Taikos pr. 61 A (Klaipėda) nuo 19 val. Atkrintamose varžybose kovojama iki 2 pergalių.

Po reguliaraus čempionato antroje vietoje įsitaisę Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ rankininkai (15 pergalių, 3 pralaimėjimai, 30 tšk.) namuose (Alytaus sporto rūmai, Naujoji g. 52) taip pat nuo 19 val. kausis su Šiaulių „Universiteto-Gubernijos“ atstovais (5 pergalės, 1 lygiosios, 12 pralaimėjimų, 11 tšk.).

Treti likę Vilniaus VHC „Šviesos“ rankininkai (12 pergalių, 2 lygiosios, 4 pralaimėjimai, 26 tšk.) savo aikštėje (LEU sporto salė, Studentų g. 39 Vilnius) nuo 18 val. susitiks su kita sostinės ekipa – HC „Vilniumi“ (9 pergalės, 1 lygiosios, 8 pralaimėjimai, 19 tšk.).

Kauno sporto halėje (Perkūno al. 5) nuo 19 val. tarpusavyje kausis ir dvi Kauno ekipos – „LSU-Lūšis“ (10 pergalių, 2 lygiosios, 6 pralaimėjimai, 22 tšk., 4 vieta) ir „Granitas-Gaja-Karys“ (10 pergalių, 2 lygiosios, 6 pralaimėjimai, 22 tšk., 5 vieta).

Atsakomosios rungtynės – kovo 23-ią dieną svečių arenose. Jei reikės trečiųjų rungtynių, jos vyks kovo 27-ą dieną vėl aukščiau turnyro lentelėje esančių ekipų arenose.

Pusfinalyje tarpusavyje susitiks 1 ketvirtfinalio ir 4 ketvirtfinalio nugalėtojai bei 2 ketvirtfinalio ir 3 ketvirtfinalio nugalėtojai. Dėl trečios vietos kausis pusfinalyje pralaimėjusios, finale – pusfinalyje laimėjusios komandos.

Finale dėl pirmos vietos žaidžiama iki trijų pergalių, kitos atkintamos rungtynės – iki dviejų pergalių. Aikštės pranašumą turi aukštesnę vietą I etape užėmusi komanda.

Jau skelbėme, kad šiemet LRL čempionatas baigtas lygos debiutantams – Pasvalio „Triobet“ rankininkams (4 pergalės, 14 pralaimėjimų, 8 tšk., 9 vieta) ir nė karto pergalės jausmo nepajutusiai HC „Utenai“ (1 lygiosios, 17 pralaimėjimų, 1 tšk., 10 vieta).

„Dragūnas“ - nukraujavęs

Lietuvos čempionai „Dragūno“ rankininkai ketvirtfinalyje su „Ūlos“ ekipa rungtyniaus gerokai nukraujavę: uostamiesčio klubui nepadės vienas rezultatyviausių žaidėjų Benas Petreikis (atlieka reabilitaciją po kojos traumos) ir pagrindinis komandos vartininkas Aistis Pažemeckas (gruodžio mėnesį patyrė Achilo sausgyslės plyšį).

Dvi savaites dėl čiurnos traumos nežaidė Tadas Stankevičius, tačiau jau ketvirtfinalyje jis turėtų žengti į aikštę.

Pasak „Ūlos“ ekipos trenerio Rolando Markino, „Dragūnas“ - stiprus varžovas ir be kelių lyderių.

„Kelios paskutinės jų rungtynės įrodė, kad klaipėdiečiai gali puikiai žaisti ir aštuoniese. Analizavome „Dragūno“ žaidimą ir žinome, kad puikiai lyderių netekti kompensuoja kiti žaidėjai, kurie anksčiau daugiau laiko praleisdavo ant atsarginių žaidėjų suolelio. „Dragūnas“ - profesionali komanda ir prieš juos reikia kovoti sutelkus visas jėgas. Tą ir bandysime daryti.

Rungtyniauti ir siekti įveikti čempionus - stimulas išties didelis. Nors mes dėl traumos esame praradę vieną pagrindinių savo atakuojančių žaidėjų Žygimantą Grigėną, taip pat į Angliją išvyko Egidijus Sereičikas, tačiau nuleisti rankų jokiu būdu neketiname. Bandysime daryti viską, kas įmanoma ir neįmanoma, kad rezultatas būtų palankus mums“, - ryžtingai kalbėjo „Ūlos“ komandos strategas.

Reguliariame LRL čempionate „Dragūnas“ varėniškius įveikė abu kartus ir gana solidžiais skirtumais - Varėnoje rezultatu 35:23 ir Klaipėdoje - 31:23.

Alytiškiai - tarp favoritų

„Almeidos-Stronglaso“ ir „Universiteto-Gubernijos“ atstovų dvikovos favoritu įvardijami alytiškiai. Tą pripažino ir Šiaulių ekipos treneris Arūnas Balčiūnas.

„Jei tektų nuoširdžiai ir atvirai spėti nugalėtoją, sakyčiau: 70 proc., jog nugalės alytiškiai, o už mūsų pergalę duočiau tik 30 proc. „Almeida-Stronglasas“ mums itin neparanki ekipa. Tačiau tai nereiškia, kad mes žaisime atsipalaidavę ir nesieksime pergalės. Atkrintamos varžybos - toks etapas, kai staigmeną gali pateikti bet kas. Mūsų didžiausia bėda, kad negalės padėti kelio traumą patyręs Tomas Klungevičius ir dar neaišku, ar iš darbų pavyks atsiprašyti ir į rungtynes vykti Egidijui Dambrauskui ir Mindaugui Valuckui“, - pasakojo Šiaulių komandos treneris.

Tuo tarpu Alytaus komandos treneris Eugenijus Gimbutas atviravo, kad jo mintyse tik teigiamas rezultatas.

„Nesinorėtų, kad gražiai žygiavę reguliariame čempionate, mes patirtume skaudžią pamoką. Tikiu, kad vyrai rimtai nusiteiks kovai, nebus atsipalaidavę, netrūks motyvacijos. Žinoma, po tokios pertraukos kautis nėra taip paprasta, bet tikiu savo komandos žaidėjais. Mes privalome įveikti ketvirtfinalio barjerą“, - pabrėžė E. Gimbutas.

„Almeida-Stronglasas“ reguliariame čempionate abu kartus įveikė „Universiteto-Gubernijos“ ekipą: Alytuje - 31:28, Šiauliuose - 41:17.

Kauno derbyje - lygiaverčiai varžovai

Kauno derbyje tarp „LSU-Lūšies“ ir „Granito-Gajos-Kario“ favoritus įvardyti mažai kas drįsta. Rankinio specialistai juos vadina lygiaverčiais varžovais.

Pirmose reguliaraus LRL čempionato rungtynėse pergalę po atkaklios kovos rezultatu 34:29 šventė „LSU-Lūšis“, o antra akistata, vykusi kiek daugiau nei prieš mėnesį, baigėsi lygiosiomis - 22:22.

Šiuo metu „Granito-Gajos-Kario“ ekipą persekioja traumos: dėl piršto traumos kurį laiką nerungtyniauja vienas iš čempionato rezultatyviausių žaidėjų Vaidas Drevinskas, peties sąnario operacija atlikta Egidijui Balčiūnui, Lukui Sutkui ant nugaros - cista, o Lukas Feoktistovas skundžiasi piršto skausmais.

„Nepaisant to, bandysime kibti „LSU-Lūšies“ komandai į atlapus. Nemažai patirties įgavome paskutinėse rungtynėse Baltijos rankinio lygos čempionate, LRT rankinio taurės varžybose mums pavyko įveikti „Dragūną“. Įrodėme, kad galime kautis ir be kelių traumuotų žaidėjų. Ketvirtfinalio etape silpnų varžovų nebėra, tad reikia, negailint jėgų, kautis su visais. Tik tokiu atveju galima pasiekti pergalę“, - teigė „Granito-Gajos-Kario“ treneris Valdemaras Novickis.

Pasak „LSU-Lūšies“ stratego Antano Katkevičiaus, laukia karšta dvikova.

„Gali būti net taip, kad intriga išliks iki paskutinių sekundžių. Reguliariame čempionate pirmaujančios 4-5 komandos yra apylygės. Nuo to čempionatas tampa tik įdomesniu. Viliuosi, kad į Kauno sporto halę susirinks nemažas būrys rankinio gerbėjų - juk rungtynės vyks patogiu laiku - 19 val. Kviečiu visus po darbu atvykti pasigrožėti rankiniu“, - kalbėjo A. Katkevičius.

VHC „Šviesa“ - ant bangos

Prieš 10 dienų LRT rankinio taurę iškovoję VHC „Šviesos“ rankininkai LRL ketvirtfinalyje kausis su kita sostinės ekipa - HC „Vilniumi“. Būtent bet kurios vieno miesto akistatos, vadinami derbiai, būna emocingi ir atkaklūs, kelia daug intrigų.

Neatmetama galimybė, kad panašus scenarijus gali būti ir šį kartą, nors VHC „Šviesa“ vadinama realesne pretendente patekti LRL pusfinalį. Juolab, kad VHC „Šviesa“ pastaruoju metu demonstruoja puikią sportinę formą - LRT taurės varžybose įveikė abi Kauno ekipas: „LSU-Lūšį“ ir „Granitą-Gają-Karį“.

„Pastaruoju metu esame pakilime. Traumuotų žaidėjų nėra, visi esame pasiryžę siekti tik pergalės. Žinau, kad dažnai po pakilimų būna nuopoliai, tačiau viliuosi, kad ši taisyklė mums šįkart negalios. Tikiu, kad galime žengti dar toliau“, - teigė VHC „Šviesa“ treneris Evaldas Lipinskas.

LRL reguliariame čempionate VHC „Šviesa“ pirmose rungtynėse namuose HC „Vilniaus“ rankininkus nugalėjo rezultatu 36:27, tačiau antrose rungtynėse rezultatas jau buvo lygus - 28:28.