Tačiau 54 metų panevėžietis vis dar nepraranda vilčių patekti į svarbiausią sporto renginį – ne kaip sportininkas, o kaip treneris.

„Man būtų didžiausias džiaugsmas, – LRT televizijos laidai „Pergalės kaina“ sakė V. Urbonas. – Treneris geras tuomet, kai auklėtiniai pasiekia geresnių rezultatų nei jis pats. Džiaugčiausi, jei nors vienas sportininkas patektų į olimpines žaidynes. Tikiu, kad jei Rio de Žaneiras mūsų nelauks, tai į kitas olimpines žaidynes tikrai pateksime.“

V. Urbonas gimtajame mieste treniruoja būrį triatlonininkų, kurie yra perspektyviausi nuo nepriklausomybės atgavimo.

Trys sportininkai – 21 metų Paulius Dapkus, 18 metų Tautvydas Kopūstas ir 17-metis Titas Pumputis – laikomi pagrindiniais kandidatais anksčiau ar vėliau atstovauti Lietuvai svarbiausiame sporto renginyje.

Ambicijų jaunieji triatlonininkai neslepia. Būtent aukšti tikslai, kurie šioje sporto šakoje gali būti pasiekiami tik po dešimtmečio darbo, stumia panevėžiečius į priekį.

Triatlonininkai plaukia, važiuoja dviračiu ir galiausiai bėga. Visa tai reikalauja daug ištvermės, tad varžytis olimpinėje distancijoje jauniems sportininkams net neleidžiama.

T. Kopūstas – triatlono sporto šakos Rūta Meilutytė. Jis gyvena Anglijoje ir treniruojasi prestižinėje sporto bazėje su broliais Brownlee. Vienas iš jų Londono olimpinėse žaidynėse tapo čempionu, kitas užėmė trečią vietą.

„Treniruotės su jais skatina siekti aukštesnių rezultatų, – laidai „Pergalės kaina“ teigė T. Kopūstas. – Jie paprasti žmonės, turėjau kitokią nuomonę apie juos, tai keičia mane kaip žmogų, norisi į juos lygiuotis“.

Tačiau skirtingai nei R. Meilutytė, olimpiniu čempionu tokio jauno amžiaus T. Kopūstas netaps. Sportines aukštumas triatlonininkai pradeda siekti jau įžengę į trečią dešimtį.

„Negali pergalių pasiekti per trumpą laiką, – sakė V. Urbonas. – Daug įdomiau gyventi, kai pasiekti rezultatų gali sunkiu darbu per ilgą laiką“.