Įvertinus visus olimpinių sporto šakų atstovų rezultatus, buvo paskelbti penkių Lietuvos sporto apdovanojimų nominacijų finalininkai. Taip pat oficialiai prasidėjo ir visuomenės balsavimas, kuriame balsą už savo favoritus atiduoti gali kiekvienas sporto aistruolis.

Kiekviena olimpinių sporto šakų federacija pateikė savo geriausiųjų pasiūlymus, o apdovanojimų taryba juos aptarusi išrinko pačius verčiausius titulų. Į nominacijas sportininkai įtraukti už pasiekimus olimpinėse rungtyse nuo 2022 metų lapkričio 1 dienos iki 2023 metų lapkričio 1 dienos.

Prestižiniuose geriausių Lietuvos sportininkų apdovanojimuose olimpinio sporto atstovams šiemet bus įteiktos 5 statulėlės.

„Metų sportininko“ nominacijoje tarp trijų finalininkų pateko disko metikai Mykolas Alekna ir Andrius Gudžius bei plaukikas Danas Rapšys, o „Metų sportininke“ tapti pretenduoja breiko šokėja Dominika Banevič, plaukikė Rūta Meilutytė ir penkiakovininkė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

„Metų trenerio(-ės)“ kategorijoje šiemet nuominuoti tik vyrai – 3×3 krepšinio treneris Dainius Novickas, lengvaatlečius treniruojantis Mantas Jusis ir irklavimo specialistas Virgaudas Leknickas.

„Metų komanda“ bus renkama iš moterų 3×3 krepšinio rinktinės (Kamilė Nacickaitė, Giedrė Labuckienė, Martyna Petrėnaitė ir Gabrielė Šulskė), moterų porinės dvivietės valties (Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė) ir vyrų keturvietės baidarės (Simonas Maldonis, Mindaugas Maldonis, Ignas Navakauskas ir Artūras Seja) įgulų.

O štai į „Metų proveržio“ titulą pretenduoja paplūdimio tinklininkės Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė, irkluotoja Viktorija Senkutė bei lengvaatletė Greta Karinauskaitė.

Rinkimuose visuomenės balsas sudarys 20 proc., o apdovanojimų tarybos sprendimas – 80 proc. galutinio rezultato. Balsuoti apdovanojimų polapyje galima vieną kartą per dieną iki gruodžio 11 d. 23:59 val.

Iškilminga laureatų apdovanojimų ceremonija įvyks gruodžio 21 dieną.

Renginio metu taip pat bus tradiciškai įteiktas prestižinis apdovanojimas „Už viso gyvenimo nuopelnus“ bei 5 identiškose kategorijose apdovanoti ir geriausi paralimpinio sporto atstovai. Jų laureatus rinks Lietuvos paralimpinio komiteto Vykdomasis komitetas.

Geriausių Lietuvos sportininkų rinkimai rengiami nuo 1994 metų. Praėjusiais metais olimpinio sporto metų sportininkais tapo R. Meilutytė ir M. Alekna, o paralimpinio sporto – šaulė Raimeda Bučinskytė ir plaukikas Edgaras Matakas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją