Septintą bei aštuntą vietas užėmusios ekipos iškris į trečią divizioną.

Lietuvių varžovės B grupėje bus Belgijos, Šveicarijos ir Velso riedulininkės. Dvi geriausios grupės rinktinės iškops į čempionato pusfinalį, o likusios dvi kovos dėl 5-8 vietų.

„Šiame lygyje žaidžiame nuo 1996 metų. Buvo džiaugsmingų rezultatų, buvo ir kritimų, keičiantis žaidėjų kartoms. Simona Grubliauskaitė patyrė traumą ir nerungtyniaus, o likusios rinktinės narės pasiruošusios. Tarp žaidėjų amžiaus skirtumas nedidelis. Galvoju, jog į pusfinalį pateksime. Turėtume pasirodyti neblogai“,- pirmadienį spaudos konferencijoje kalbėjo Lietuvos rinktinės vadovas Rimantas Čaikauskas.

Optimizmo nestokoja ir Lietuvos žolės riedulio federacijos (LSŽF) prezidentas Leonardas Čaikauskas, realiai vertinantis čempionato šeimininkių galimybes.

„Kiekvienai nacionalinei federacija tokio čempionato surengimas - didžiulė garbė. Tokio lygio pirmenybes rengsime antrą kartą, tačiau moterų - pirmąsyk. 2009 metais jaunimo (iki 21 metų, U-21) rinktinė tapo Europos čempione. 6-7 ano meto čempionės dabar papildė moterų rinktinę“,- tvirtino LSŽF vadovas.

Pasak jo, bene tituluočiausia būsianti Belgijos rinktinė, kuri dalyvavo 2012 metų Londono vasaros olimpiadoje ir užėmė dešimtą vietą.

Tradiciškai pajėgios uždarų patalpų turnyruose būna Ukrainos bei Rusijos riedulininkės.

„Dar turime keletą dienų žaidimui pagerinti. Kontroliniuose mačuose su baltarusėmis ne viskas pavyko. Esu nusiteikusi optimistiškai. Tikimės, jog sužaisime gerai“, - kalbėjo viena rinktinės senbuvių Dovilė Kuklienė.

„Merginos žaidimui atiduoda visą laisvalaikį. Nuotaikos geros - žaisime namie. Tai turėtų įkvėpti kuo sėkmingiau pasirodyti“, - sako rinktinės žaidėjos.

Sausio 24-26 dienomis vyks ir Europos I bei III divizionų čempionatai. Elito grupėje Prahoje (Čekija) dėl stipriausios komandos vardo kovos Anglijos, Austrijos, Baltarusijos, Čekijos, Lenkijos, Olandijos, Prancūzijos ir Vokietijos rinktinės.

III diviziono kovos vyks Poreče (Kroatija), ten jėgas išbandys Bulgarijos, Gruzijos, Kroatijos, Portugalijos, Švedijos ir Turkijos komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)