Mūsų šalies regbininkams nesėkmingai susiklostė pirmasis kėlinys, kuomet lietuviai beveik neturėjo kamuolio savo rankose ir negalėjo surengti atakų. Antrajame kėlinyje lietuviams pavyko pralaužti ledus ir Vytaras Bloškys ir Jonas Mikalčius po kartą prispaudė kamuolį įskaitiniame plote, o kapitonas Dovydas Taujanskas sykį taikliai atliko realizacijos smūgį.

Keletas lietuvių klaidų leido ispanams įgyti pernelyg didelę persvarą, bet už kovingumą mūsiškiams plojo dauguma žiūrovų. Ekseterio stadione susirinko nemažai Lietuvos regbio sirgalių, kurie garsiai skandavo savo šalies vardą.

„Pirmajame kėlinyje miegojome, antrajame – žaidėme. Labai gaila pirmojo kėlinio, kurį paleidome veltui ir vėliau pralaimėjo rungtynes. Su treneriais kalbėjome, kad pralošėme standartus. Stengėmės tą akcentuoti treniruotėse, bet rungtynės parodė, kad jų pritrūko. Pralaimėjome grumtynės, vienintelį išmetimą iš užribio, to ir pritrūko, kad laimėtume. Norint laimėti prieš anglus, reikia ištaisyti klaidas, sužaisti geriausias savo rungtynes. Anglai irgi žmonės ir su jais galima žaisti“, – po mačo sakė V. Bloškys.

Ispanijos rinktinė Europos „Grand Prix“ čempionate užima antrąją vietą ir dar turi galimybių iškovoti auksą.

Kitose B grupės rungtynėse Anglijos komanda 17:5 (10:0) nugalėjo Italijos ekipą. Būtent su anglais 18 val. 2 min. lietuviai žais antrąsias rungtynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją