Dėl olimpinių žaidynių kovosiančios Lietuvos regbio-7 rinktinės narys Domantas Bagužis apie Lietuvos kariuomenę galvojo nuo vaikystės. Todėl baigęs vidurinę mokyklą iškart užsivilko karinę uniformą.

„Teigiamai vertinu sprendimą grąžinti šauktinių kariuomenę. Manau, kad daugumai vyrų reikia palaikyti ginklą, kad suprastų, ką tai reiškia. Tai buvo mano svajonė nuo pat mažų dienų, todėl nieko nelaukęs, po vidurinės ėjau ten“, – pasakojo D. Bagužis.

Jam pritaria ir Lietuvos čempionas ir kitas rinktinės narys Dovydas Taujanskas.

„Be abejo, sutikčiau eiti į kariuomenę. Manau, sprendimas yra tikrai teigiamas, nes tai bus tik į naudą. Tai vienytų visuomenę, vaikinai po tarnybos taptų drausmingesni ir patriotiškesni kaip piliečiai. Svarbiausia, kad vyrai įgautų disciplinos, kurios šiuolaikiškam žmogui labai trūksta“, – pabrėžė D. Taujanskas.

Lietuvos krepšinio federacijos vadovai jau pareiškė, kad darys viską, kad geriausi jauni Lietuvos krepšininkai išvengtų šaukimo į kariuomenę. D. Bagužis ir D. Taujanskas pritaria, kad profesionaliai sportuojantiems sportininkams 9 mėnesių pratybos gali pakenkti karjerai, tačiau daugumos jaunų žmonių išsisukinėjimai ir įstatymų spragų ieškojimai sukelia tik šypsenas.

„Jei tas laikotarpis pakenktų karjerai, kaip Jonui Valančiūnui ar Donatui Motiejūnui NBA, tai nebūtų labai prasminga, tačiau kas bus, jei net ir eiliniai žmonės, neturintys jokių ateities planų ir niekur nesimokantys, ieškos būdų, kaip apeiti kiekvieną įstatymą? Jei žaidi už kokią nors mėgėjų komandą, tai mažiau nei metai ateities nesujauks“, – teigė D. Taujanskas.

„Yra apibrėžta, kad Lietuvos vardą garsinantys žmonės nebūtų šaukiami. Manau, kad sportininkai, kurie tikra yra kažko verti, nebus pašaukti į kariuomenę“, – pridūrė D. Bagužis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)