Čempionate dalyvavo 14 moterų, 57 vyrų ir 7 veteranų, pagerino ir sportininkų geografinį rodiklį: dalyviai susirinko iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Alytaus, Kėdainių, Marijampolės ir Tauragės.

Nauji Lietuvospulo-9 čempionai: Agnė Jarušauskaitė, Domas Mineikis ir Svajūnas Mikalauskas. Vienas didžiausių varžybų netikėtumų – reitingo lyderio Mariaus Šiaudkulio pirma kova, kurią jis 2:7 pralaimėjo sparčiai kylančiai naujai Lietuvos pulo žvaigždei Pijui Labučiui.

Toliau sunkiai braudamasis per pralaimėtojų lentelę, M. Šiaudkulis įveikė beveik visus savo varžovus ir tik pusfinalyje turėjo pripažinti D. Mineikio pranašumą. Šiame čempionate jis užėmė garbingą trečią vietą.

Kitame vyrų pusfinalyje Henrikas Strolis varžėsi su Mindaugu Šalkausku. Vilnietis H. Strolis išsiveržė į priekį 4:1, bet netrukus gavo atsakomą seriją nuo varžovo iš Marijampolės ir nusileido 7:9.

Finalo kova galėjo baigtis kur kas dramatiškiau, nes D. Mineikis praleido vieną puikią progą įmušti devintą rutulį, o jo priešininkas M. Šalkauskas šiek tiek sušvelnino rezultatą. Vis dėlto, D. Mineikis šventė savo pergalę 9:6.

Moterų pusfinaliuose tarpusavyje susirungė Simona Milišauskaitė ir Agnė Jarušauskaitė bei Alberta Šimkevičiūtė ir Gintarė Aleknaitė. Pirmąjį susitikimą A. Jarušauskaitė laimėjo rezultatu 7:2, antrą – A. Šimkevičiūtė - 7:6.

Finale, rezultatui esant 6:6, A. Jarušauskaitės mušta pirmo-devinto rutulio kombinacija pasiteisino tik atsitiktinai, nes lemiamas rutulys įkrito į neplanuotą kišenę. Vis dėlto, tokia netikėta sėkmė jai garantavo čempionės taurę.

Veteranų grupėje pirmą vietą laimėjo Svajūnas Mikalauskas, finale rezultatu 7:6 įveikęs Gintarą Mažonį. Trečias vietas tarpusavyje pasidalino Gintautas Venclovas ir Algirdas Kubilius.

Po šio čempionato paaiškėjo nauji Lietuvos reitingo lyderiai: tai abu bronzos medaliais šįkart pasipuošę S. Milišauskaitė ir M. Šiaudkulis. Pirma 2012 metų reitingo pozicija jiems garantavo po kelialapį į balandžio 10-20 dienomis Romoje vyksiantį Europos pulo čempionatą.

Varžybos taip pat koregavo ir geriausiųjų šešioliktuką, į kurį patekti sportininkai siekė ne vien dėl garbės, bet ir dėl galimybės gruodžio 1 dieną dalyvauti prestižinėse Lietuvos pulo varžybose „PoolMasters–Margūno Taurė 2012“. Paskutinį kelialapį į šias varžybas išplėšė Saulius Vaitukaitis, kuriam ant kulnų lipo Marius Ganusauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)