Pradžioje visos ekipos dviems ratais – namuose ir išvykoje - išaiškins keturias komandas, kurios toliau tęs kovą dėl Lietuvos moterų rankinio čempionato apdovanojimų, o 5 - 8 vietas užėmę kolektyvai spręs ginčą dėl šalies pirmenybių nugalėtojų ir prizininkių vardų.

Pirmos naujo čempionato kovas pradėjo Dzūkijos sostinėje vietos „SRC-Margiris“ ir Lietuvos čempionės Kauno „ACME-Žalgiris“ komandos, o Kaune susitiko „Širšės-Gaja-ETNOMEDIJOS INTERCENTRAS“ su čempionato bronzos medalininkėmis Kauno rajono „HC Garliavos SM-CASCADA“.

Po vasaros atostogų bene solidžiausią sudėtį sukaupė „ACME-Žalgiris“. Į jų gretas vėl sugrįžo Daiva Būtėnaitė, kuri prieš keletą metų buvo žaidusi žalgiriečių komandoje. Dar kaunietės savo sudėtį pasipildė Panevėžio rankinio mokyklos auklėtinėmis Simona Jaškūnaite, Laura Žukovaite, Greta Burkaite, jaunąja vartininke Raminta Kripaityte.

Tačiau žalgirietės turi ir rimtų nuostolių. Dar gydosi ir negali rungtyniauti jų pagrindinė vartininkė Amanda Jasiulevičiūtė ir jos padėjėja Kristina Kvedarienė. Vargu ar šį sezoną galės pagelbėti viena pagrindinių atakų lyderių Neringa Palionytė, kuri praėjusio sezono paskutinėse rungtynėse patyrė sunkią traumą, o dabar dar ruošiasi motinystei.

Ekipoje nebeliko kairiarankės Ligitos Kašelionytės ir jaunųjų alytiškių, kurios dabar žais už savo miesto pagrindinę komandą „SRC-Margiris“. Taip jau nutiko, kad būtent Lietuvos čempionės pirmose rungtynėse susitiko su savo buvusia dukterine ekipa.

Išsiderinus žalgiriečių vartininkių grandžiai, reikalui esant teks gelbėti ekipos trenerei Aurikai Celiešienei ir prisiminus jaunystę stoti ginti savo klubo vartus. Ji treniruotėse jau bando atgaivinti šios amplua įgūdžius ir bus matyt kaip bus pasiruošusi padėti ekipai kai to labai reikės.

Čempionių varžovė, Alytaus „SRC-Margirio“ komanda, tai jaunas kolektyvas savo gretose turintis vos vieną kitą vyresnę žaidėją, nesugebėjo mesti rimto iššūkio. Dvikovą nesunkiai rezultatu 46:22 (22:10) laimėjo Kauno „ACME-Žalgiris ir įsirašė pirmus du taškus į turnyro lentelę.

Rungtynių šeimininkių gretose rezultatyviai atakavo Laura Konstantinavičiūtė (6 įvarčiai), Ingrida Dainauskaitė (4), Gabija Ustilaitė (3) ir Simona Pačkauskaitė (3).

Tarp kauniečių taiklumu pasižymėjo Gintarė Lydekaitė (11), Gabija Vidūnaitė (9) ir Dovilė Ilčiukaitė (8).

„Intrigos šiame mače nebuvo. Šalies čempionės pranašesnės buvo visuose žaidimo elementuose ir nugalėjo gana užtikrintai. Tačiau jaunosios alytiškės pasisėmė nemažai naudingos patirties kovoje su labai patyrusia ir stipria Kauno komanda“, - po rungtynių sakė dvikovos inspektorius Arvydas Brazaitis.

Alytaus „SRC-Margiris“ – Kauno „ACME-Žalgiris“ - 22:46 (10:22).

Įvarčiai: Laura Konstantinavičiūtė 6 (1 - iš 7 metrų baudinio), Ingrida Dainauskaitė 4 (1), Gabija Ustilaitė ir Simona Pačkauskaitė po 3, Gabrielė Stasionytė ir Augustina Reklaitytė po 2, Virginija Jankauskienė ir Silvija Armanavičiūtė 1(SRC-Margiris);

Gintarė Lydekaitė 11, Gabija Vidūnaitė 9, Dovilė Ilčiukaitė 8, Daiva Būtėnaitė 5, Viltė Lubytė 4, Simona Kazlauskaitė 4, Audinga Kniubaitė 2, Ingrida Šacikauskaitė 2/1, Rita Oksaitė 1(ACME-Žalgiris).

Panaši padėtis buvo ir antrame trečiadienio vakaro susitikime Kauno SM „Gajos“ sporto salėje. Šios sporto mokyklos auklėtinės, kurios atstovauja RC „Širšių“ klubui susitiko su Lietuvos čempionato bronzos medalininkėmis Kauno rajono HC „Garliavos SM-CASCADA“ ekipa. Pranašesnės buvo labiau prityrusios ir vyresnės amžiumi už savo varžoves Kauno priemiesčio ekipos HC „Garliavos“ rankininkės.

Garliaviečių gretose taip pat nemažai pokyčių po praėjusio sezono. Kol kas nerungtyniauja pagrindinė vartininkė ir komandos ramstis Roberta Zarembienė, o taip pat - Jurgita Daugėlaitė. Į „Žalgirio“ klubą perėjo snaiperė D. Būtėnaitė. Tačiau garliavietės pasistiprino šiauliete Kamile Bušaite, kuri praėjusį sezoną buvo viena rezultatyviausių žaidėjų, uteniške vartininke Evelina Stukaite, kuri pernai atstovavo Vilniaus „LEU Šviesos-Eglės“ kolektyvui, o taip pat pasipildė savo klubo rezervu - jaunosiomis rankininkėmis Egle Zakarauskaite, Greta Rinkevičiūte ir Emile Aglinskaite.

HC „Garliavos SM-CASCADA“ - „Širšės-Gaja - 44:27 (22:13).

„Širšės“: Nikola Aina Krulytė 7, Gabija Kleizaitė 5, Miglė Lazutkaitė 4 įvarčiai.

HC „Garliava SM-CASCADA“: Kamilė Bušaitė 9, Laura Masiulevičiūtė 8, Diana Šatkauskaitė ir Deimantė Bagdonaitė po 7 įvarčius.

„Dvikovos pradžią pradėjome labai smagiai ir netgi pirmavome, bet po to pasipylė klaidos ir kėlinį pralaimėjome net devyniais įvarčiais. Suprantama, po tokios pirmo kėlinio dalies, antroje susitikimo pusėje jau nieko padaryti nesugebėjome prieš didesnę patirtį ir gerokai vyresnes varžoves, kurios dar padidino persvarą iki septyniolikos įvarčių ir mus nugalėjo,“ - po rungtynių nesėkmingomis rungtynėmis guodėsi „Širšių“ ekipos trenerė Ernesta Žilienė.

Savaitgalį įvyks dar ketverios čempionato rungtynės. Jos vyks Vilniuje, Šiauliuose, Alytuje ir Garliavoje.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)