Lietuva po nesėkmingo pirmo etapo, kuriame buvo patirtos trys nesėkmės, iškovojo pirmą pergalę. Rungtynės, kuriose netrūko pražangų ir pašalinimų iš aikštės, baigėsi mūsiškių pergale. Puikų žaidimą vainikavo pasibaigus rungtynių laikui Brigitos Ivanauskaitės pelnytas įvartis nuo 9 metrų žymos. Metimo metu varžovės išrikiavo žaidėjų gyvatvorę, tačiau tai negelbėjo. Tiesa, dėl pašalinimų, sienelėje testovėjo keturios aikštės žaidėjos.

Tai buvo 16-as tikslus Brigitos metimas šiose rungtynėse. Ji buvo rezultatyviausia mūsiškių gretose.

Brigita Ivanauskaitė pelno 16-ą įvartį

6 įvarčius įmetė Inesa Verbovik, 5 – Emilė Aglinskaitė, 3 - Roberta Ivanauskaitė, 2 – Greta Burkaitė. Viena kartą tiksliai metė Gerda Trušytė.

Varžovių gretose išsiskyrė 7 įvarčius pelniusi Anamarija Maljak, 6 įmetė Doris Vlajsovič, 5 – Nikolina Zadravec.

Verta paminėti, kad jau po pirmo kėlinio Greta Rinkevičiūtė ir Greta Burkaitė buvo gavusios raudonas korteles. Iš viso lietuvės dviejų minučių nuobaudos susilaukė 9 kartus, o varžovės – 10. Geltonomis kortelėmis nubausta ir varžovių trenerė Vesna Miletič, ir Lietuvos rinktinei vadovavusi Ala Senavaiteinė.

Kroatijos rinktinės žaidėjos ir treneriai po rungtynių pripažino, kad lietuvės buvo stipresnės. Kalbėta apie tai, kad svarbiausia abiems ekipoms buvo puolimas, gynybai dėmesio daug skirta nebuvo.

B. Ivanauskaitė po rungtynių pasidžiaugė, kad pagaliau pavyko žaisti savo žaidimą. Ji teigė esanti pavargusi, bet laiminga.

Rinktinės vadovas Tomas Barysas pridūrė, kad merginos po šių rungtynių didžiuojasi savimi. Jis akcentavo, kad nestrigo puolimas. Taip pat T. Barysas pastebėjo, kad nors ir B. Ivanauskaitė pelnė 16 įvarčių, nereikia pamiršti ir kitų rankininkių indėlio, o ypač kamuolį įžaidinėjusios I. Verbovik, kuri sukūrė begalę progų rezultatyviausiai Lietuvos rinktinės žaidėjai.

Po pergalės lietuvės turi neblogus šansus kovoti dėl pirmų dviejų vietų grupėje ir kelialapio dėl 9-12 vietų. Jei grupėje bus užimta trečia ar ketvirta pozicija, tuomet teks žaisti dėl 13-16 pozicijų. Trečiadienį lietuvės susitinka su Serbijos rinktine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)