Rungtynes lietuviai pradėjo nervingai. Sužaidus vos pusę minutės Mantą Armalį vartuose pakeitęs 18-metis naujokas Laurynas Lubys turėjo traukti ritulį iš tinklo. Bet vaizdo peržiūros galimybe pasinaudoję teisėjai įvarčio neįskaitė dėl varžovo žaidimo pakelta lazda.

Kazachai toliau rengė grėsmingus išpuolius, o kėliniui įpusėjus po Nerijaus Ališausko pražangos išnaudojo kiekybinę persvarą – pasižymėjo „natūralizuotas“ kanadietis Dustinas Boydas (10:13).

Antrame kėlinyje eismas vyko ta pačia kryptimi, kazachai dukart pralaužė lietuvių gynybą po apmaudžių rikošetų – tiesa, „legalus“ buvo tik pirmasis Nikitos Klešenkos įvartis (31:21).

Prasidėjus paskutiniam kėliniui Lietuvos rinktinė smogė atgal. Sumaištyje prie oponentų vartų ritulį į juos grūste sugrūdo gynėjas Arvidas Domeika, kuriam tai buvo pirmasis įvartis vilkint nacionalinės komandos aprangą (41:25, rez. perd.: Ilja Četvertakas).

Tad įtampa aikštėje išliko iki finalinės sirenos, prieš kurią lietuviai dar bandė atakuoti šeimininkus pakeisdami vartininką papildomu aikštės žaidėju. Tačiau pasižymėti nepavyko, o Darrenas Dietzas užklupo grįžusį L. Lubį tiksliu metimu iš toli (59:21).

Geriausiu žaidėju lietuvių gretose pripažintas vienintelio įvarčio autorius A. Domeika.

Andrejaus Skabelkos treniruojamos komandos pagrindą sudaro Kontinentinėje ledo ritulio lygoje (KHL) rungtyniaujančio Astanos „Barys“ klubo atstovai. Iš viso Kazachstano rinktinė turi 16 KHL žaidėjų, penki ledo ritulininkai yra įgiję ir NHL patirties.

Lietuvos rinktinė trečiadienį vis dar vertėsi be galvos sumušimą praėjusią savaitę patyrusio Tado Kumeliausko. Nors puolėjas atskrido į Astaną, jo galimybės iščiuožti ant ledo priklausys nuo savijautos.

Iki šiol lietuviai ir kazachai oficialiose rungtynėse buvo susitikę keturis kartus, visus juos stipresnė buvo Kazachstano ekipa (bendras įvarčių santykis – 38:5).

Dvi stipriausios IA diviziono komandos kitais metais pakils į elito pirmenybes, paskutinę vietą užimsianti ekipa nusileis į IB grupę.

Ketvirtadienį lietuviai pasirodymą Astanoje tęs dvikova su taškų taip pat neturinčia Vengrija, kurios pradžia – 9.30 val. Lietuvos laiku.

Primename, kad pirmenybes Danielio Lacroix auklėtiniai pirmadienį pradėjo pralaimėjimu Baltarusijai 3:4. Savo ruožtu, Kazachstanas 3:2 palaužė Slovėniją.

Lietuvos rinktinė pirmą kartą į IA divizioną pakilo pernai laimėjusi IB grupės turnyrą Kaune.

IA diviziono lentelė


Lietuvos rinktinės penketai

Emilijus Krakauskas (97) – Dainius Zubrus (8) – Arnoldas Bosas (33);
Edgaras Protčenko (2) – Nerijus Ališauskas (4).

Povilas Verenis (15) – Mauras Baltrukonis (12) – Danielius Bogdziulis (71);
Arvidas Domeika (5) – Artūras Katulis (6).

Ilja Četvertakas (7) – Ugnius Čižas (13) – Paulius Gintautas (16);
Kostas Gusevas (11) – Tomašas Krukovskis (24).

Vytautas Jagelavičius (28) – Patrikas Misiukas (14) – Aivaras Bendžius (10);
Paulius Rumševičius (22).

Mantas Armalis (50) – Laurynas Lubys (1).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)