Mūsų šalies ekipai keturis įvarčius pelnė Ilja Četvertakas, tris – Markas Kaleinikovas, po vieną 2 Edgaras Protčenka, Emilijus Krakauskas, Patrikas Misiukas, Laisvydas Kudrevičius, Artūras Laukaitis ir Edvinas Boroška. Dominikas Bogdziulis ir A. Laukaitis atliko po keturis rezultatyvius perdavimus

Lietuviai į vartus metė 43 kartus, o kroatai – tik 19.

Po pergalės ypatingo džiaugsmo rūbinėje nebuvo. Komanda padėkojo rūbinėje apsilankiusiam ir sveikinimo žodį tarusiam Lietuvos Respublikos ambasadoriui Estijoje Neilui Stankevičiui ir pakvietė jį bei visus sirgalius į lemiamą kovą su Japonija. Šios dvikovos nugalėtojas pakils į I-ąjį divizioną. Lietuviai per pastaruosius penkerius metus net keturis kartus užėmė antrąją vietą šiame divizione. Lietuvių ir japonų dvikovos šeštadienį startas – 13 val.

„Rytoj su Japonija turime žaisti savo žaidimą ir toliau kantriai laikytis savo žaidimo plano. Varžovai daug metų žaidžia kartu, yra labai disciplinuota komanda, tad turėsime žaisti geriausią savo ledo ritulį. Noriu pažymėti, jog ryt mes turime gerą šansą iškopti į pirmą divizioną“,- po pergalės jau apie rytdieną galvojo Lietuvos U-20 vyriausiasis rinktinės treneris kanadietis Džimas Settersas.

Geriausiu rungtynių žaidėju Lietuvos jaunimo rinktinėje pripažintas I.Četvertakas.

Lietuvos rinktinės vartininkas Artūras Pavliukovas antrą kartą čempionate nepraleido nė vieno įvarčio.

Anksčiau lietuviai 5:0 nugalėjo Olandiją, 7:1 – Estiją ir 11:5 – Rumuniją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)