Olimpinių lankų vyrų grupėje finalo kova vyko tarp dviejų lietuvių – Modesto Šliauterio iš Šiaulių ir kauniečio Vlado Šigausko. Čempiono vardą rezultatu 6:0 laimėjo M. Šliauteris.

Skriemulinių lankų moterų grupėje dėl aukso medalio ir čempionės vardo kovojo alytiškė Inga Kizeliauskaitė ir Europos rekordininkė Julija Oleksejenko iš Latvijos. Lietuvė buvo taiklesnė ir nugalėjo varžovę rezultatu 145:142.

Skriemulinių lankų vyrų grupės finale susitiko Olegas Lavrentjevas iš Baltarusijos ir vilnietis Valerijus Denisovas. Mūsiškis turėjo pripažinti priešininko pranašumą – 142:146. Dėl bronzos medalio susikovė šiaulietis Mantas Masiulis ir Vladislavas Fetiskinas iš Latvijos. Dvikovą rezultatu 145:143 laimėjo Lietuvos atstovas.

Olimpinių lankų mišrių porų varžybas tik po papildomų šūvių vieno taško skirtumu laimėjo Estijos komanda, palikusi Lietuvos komandą (M. Šliauterį ir Simoną Šakalytę) antroje vietoje.

Skriemulinių lankų mišrių porų varžybas užtikrintai laimėjo I. Kizeliauskaitė (antras čempionės titulas) ir V. Denisovas, finale rezultatu 155:151 nugalėję J. Oleksejenko ir Kasparą Elartsą. Trečia liko jungtinė Estijos ir Lietuvos komanda (Vytautas Urbanas ir Emily Hoim).

Iš viso šiose varžybose lietuviai iškovojo 3 aukso, 4 sidabro ir 2 bronzos medalius.

Vasario 24–28 dienomis nacionalinė šaudymo iš lanko rinktinė išvyksta į Koperio miestą Slovėnijoje, kur vyks Europos šaudymo iš lanko uždarose patalpose čempionatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją