„Tikiuosi, kad palaikymas, kurio labai tikiuosi Vilniuje, tikrai suteiks papildomų jėgų ir uždegs kovai“, - ruošdamasis čempionatui viliasi kiokušin karate meistras O. Procas.

Be pergalių ant tatamio 2012-ieji Oresto gyvenime pažymėti ir džiugiomis šeimos šventėmis – jis vedė ir metų pabaigoje tavo tėvu. O. Procas – viešo saugumo tarnybos pareigūnas, šiuo metu išėjęs tėvystės atostogų. Tad ir pasaulio čempionatui jam rengtis yra kiek lengviau, kai nereikia treniruočių derinti su tarnyba, nes iki didžiųjų kovų likus vos kelioms savaitėms treniruotės tampa vis intensyvesnės. Pagrindas ištvermei padėtas jau anksčiau, dabar O. Procas su treneriu stengiasi pridėti greičio ir gludinti kovos techniką.

Dar vienas sunkus išbandymas, kurį kovotojui tenka išlaikyti prieš pasaulio čempionatą - svorio metimas. Nors svorį sportininkui tenka mesti nuo 15 metų, jis pripažįsta – šįkart reikia numesti kaip niekada daug kilogramų. Laikytis griežtos dietos taip sunkiai sportuojant yra nelengva ir reikalauja daug valios pastangų. Tačiau pasak O. Proco, geležinė valia būdinga visiems kiokušin karate kovos meno meistrams, nes be jos neįmanoma laimėti didžiųjų pergalių.

Europos kiokušin karatė čempionas prisipažįsta – vaikystėje Japonijos kovotojai jam atrodė kaip dievai, tačiau dabar, artėjant pasaulio čempionatui, jis jų nebijo: „Net nežinau, kiek mano svorio kategorijoje bus Japonijos kovotojų, tačiau aišku tai, kad su europiečiais kovoti tikrai nebus lengviau“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)