Lietuvės 18:12 įveikė pirmą Skopjės „ZRK Vardar“ (Makedonija) ekipą, 21:17 nugalėjo varžoves iš Kroatijos, 24:9 sutriuškino „HK Hodonin“ ekipą iš Čekijos, 18:10 privertė pasiduoti dviem metais vyresnių šeimininkių „Prešov“ klubą.

Penktose rungtynėse Lietuvos jaunių merginų rankinio rinktinė 15:13 įveikė Varšuvos „UKS Varsovia“ (Lenkija) rankininkes, 19:9 sutriuškino Latvijos jaunių merginų rankinio rinktinę, 22:15 nugalėjo antrą Skopjės „ZRK Vardar“, 21:11 privertė pasiduoti „Prešov“ klubo bendraamžės bei 19:17 įrodė savo prašumą mače su Michalovcės „Iuventa“ (Slovakija) klubą.

Į simbolinę geriausių turnyro žaidėjų sudėtį pateko ir dvi lietuvės - Inesa Verbovik ir Greta Burkaitė.

Šis tarptautinis turnyras buvo Lietuvos jaunių merginų rankinio rinktinės pasiruošimo ciklo dalis atrankos į 2013 metų Europos jaunių merginų rankinio čempionatą varžyboms, kurios vyks kovo 22-24 dienomis Vengrijoje.

Vyriausioji rinktinės trenerė A. Senvaitienė džiaugėsi, kad į turnyrą galėjo važiuoti su 19 žaidėjų. Po turnyro trenerė sakė, kad sužaisti 9 tarptautines rungtynes buvo gera patirtis, tačiau norint suformuoti galutinę rinktinės sudėtį reikės įdėti daug darbo.

Turnyro metu trenerė iš 19 žaidėjų atsirinko dalį žaidėjų, kurios dalyvaus atrankoje į 2013 metų Europos jaunių merginų rankinio čempionatą, tačiau merginų atranka dar nebaigta.

Vasario 22-24 dienomis dar laukia tarptautinis „Baltic Cup“ turnyras Suomijoje, kuriame dalyvaus ir kitų, į Slovakiją nevykusių žaidėjų. Po minėto turnyro turėtų paaiškėti galutinė Lietuvos jaunių merginų rankinio rinktinės sudėtis.

Vaikinų jaunių rinktinės užėmė trečią ir šeštą vietas

Ten pat Prešove vyko ir tarptautinis 17-mečių vaikinų rankinio turnyras, kuriame dalyvavo 11 komandų iš šešių šalių.

Lietuvai šiame turnyre atstovavo dvi šalies jaunių vaikinų rinktinės. Norint atrinkti galutinę jaunių vaikinų rankinio rinktinės sudėtį, rinktinės treneriai nusprendė turnyre dalyvauti dviem jaunių vaikinų komandomis ir išbandyti daugiau žaidėjų.

Pirma Lietuvos 17-kmečių vaikinų ekipa varžėsi B grupėje, kurioje žaidė 5 komandos, o antra komanda - A grupėje, kurioje užsiregistravo 6 komandos.

Sėkmingesnis turnyras buvo antrai Lietuvos rinktinei, kuri laimėjo 4 iš 5 grupės rungtynių ir savo grupėje užėmė antrą vietą. Lietuviai 17:14 nugalėjo RK „Kško“ (Slovėnija) ekipą, 20:11 įveikė Budapešto „FTC-PLER Malev“ Budapest atstovus, 17:20 pralaimėjo Koperio „Cimos“ (Slovėnija) rankininkams, 24:9 sutriuškino varžovus iš Kelcų KS „Vive Targi“ (Lenkija) bei 21:16 privertė pasiduoti Košicės MHK (Slovakija) klubą.

Ketvirtfinalyje lietuviai susitiko su „Cimos“ komanda ir nugalėjo ją rezultatu 24:16. Pusfinalyje lietuviams 13:19 teko pripažinti Laško „Celje pivovarna“ (Slovėnija) ekipos pranašumą, o rungtynėse dėl trečios vietos mūsiškiai 23:15 nugalėjo Košicės (Slovakija) rankininkus.

Pirma Lietuvos 17-mečių ekipa laimėjo vienerias grupės rungtynes prieš Latvijos jaunių vaikinų rankinio rinktinę (14:11), 8:17 pralaimėjo „Celje Pivovarna“ ekipai, 15:17 nusileido Prešovo „Tatran“ komandai, o mačą su Koperio „Cimos B“ rankininkais baigė lygiosiomis 12:12.

Grupėje lietuviai užėmė ketvirtąją vietą ir ketvirtfinalyje 16:21 pralaimėjo Koperio „Cimos A“ ekipai, o atkaklioje kovoje dėl penktosios vietos vieno įvarčio skirtumu nusileido RK „Krško“ (Slovėnija) komandai bei tenkinosi šeštąja pozicija.

Į simbolinį geriausių turnyro žaidėjų sudėtį pateko Vilius Vaišnoras.

Rinktinės treneris Gintaras Paškevičius grįžęs iš turnyro džiaugėsi, kad turnyre dalyvavo apylygės komandos ir jauniai įgijo daug patirties. Treneris buvo patenkintas sprendimu į Slovakiją vežti dvi jaunių komandas bei turėjęs galimybę pamatyti daugiau žaidėjų ir įvertinti jų pajėgumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)