Jau nuo pirmų susitikimo sekundžių išryškėjo Baltarusijos čempionų pranašumas aikštelėje. Pirmas įvartis į vilniečių vartus krito sužaidus vos 1 minutę, o iki pertraukos minskiečiai pelnė dar 4. Per pirmas 20 minučių lietuviai į tokią varžovų įvarčių gausą nesugebėjo atsakyti nei viena rezultatyvia ataka.

Prasidėjus antrai rungtynių pusei lietuvių triuškinimas tęsėsi – jau 8 sekundę rezultatas tapo 0:6. Visgi po šešto įvarčio prabėgus kiek daugiau nei 1 min. „UV 2003“ pavyko nuginkluoti varžovų vartininką – po staigaus Viktoro Češulio reido aikštelės kraštu ir tikslaus perdavimo, tikslą pasiekė Jurijaus Kondratovičiaus smūgis.

Šis „vienuolių“ įvartis nepakeitė rungtynių eigos. „Stella“ ir toliau aktyviai puolė Antano Dubikaičio ginamus vartus, ir tik pastarojo patikimo žaidimo dėka varžovų persvara netapo dviženklė nors iki rungtynių pabaigos vilniečiams dar 2 kartus teko žaidimą pradėti iš centro. Galutinis pralaimėtų rungtynių rezultatas - 1:8.

Po tokio šalto dušo turnyro pradžioje, lietuviams teko susikaupti antroms turo rungtynėms su Minsko „Energija“ ir įrodyti, kad jie nėra tokie silpni, kaip galima buvo spręsti pagal pirmojo susitikimo rezultatą.

Jau 18 rungtynių sekundę „UV 2003“ kapitonas Martynas Karkauskas (J. Kondratovičiaus rez. perdav.) pelnė įvartį. Toks greitai praleistas įvartis varžovo nesutrikdė – po 5 minučių rezultatas tapo lygus. 9-ą ir 12-ą min. J. Kondratovičius savo komandos persvarą padidino iki dviejų įvarčių, į ką varžovas 14-ą ir 15-ą min. taip pat atsakė dviem taikliais smūgiais. Šie pelnyti įvarčiai nebuvo paskutiniai pirmoje rungtynių dalyje.

17-ą min.V. Češulis pelnė ketvirtą komandos įvartį. Po pertraukos vilniečiai ir toliau nemažino apsukų – 23-ią min. Mažvydas Satkus tolimu smūgiu į žemutinį vartų kampą padidino „UV 2003“ persvarą iki 5:3, o dar po 5 minučių M .Karkauskas, po Eimanto Rudžio perdavimo, padidino rezultatą iki 6:3.

Iki finalo sirenos likus 50 sekundžių minskiečiai ketvirtą kartą įveikė A. Dubikaičio ginamus vartus, bet tai buvo paskutinis įvartis, užfiksavęs pirmą Lietuvos čempionų pergalę čempionate - 6:4.

Kiti čempionate įvykusių rungtynių rezultatai:

„Dinamit“ (Minskas) – „Vendetta“ (Minskas) – 8:4, „Dinamit“ – „Legion“ (Minskas) – 4:1, „Vendetta“ – „Stella“ – 1:4, „Legion“ – „Stoličnyje Drakony“ (Minskas) – 8:1, „Stoličnyje Drakony“ – „Partizan“ (Minskas) – 1:8, „Partizan“ – „Energija“ – 8:0.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją