28 metų Lietuvos rinktinės ir "Kauno" ekipos vartininkas Gytis Padimanskas ketina pasirašyti sutartį su Rusijos aukščiausiame divizione žaidžiančiu Vladikaukazo "Alanija" klubu.

Drauge su G.Padimansku "Alanija" klubo stovykloje Kipre dalyvauja ir du Lietuvos rinktinės gynėjai Darius Žutautas bei Marius Skinderis.

Su "Kaunu" atsisveikino ir buvęs komandos kapitonas Audrius Kšanavičius. Kai kurių šaltinių teigimu, 23 metų puolėjas gali pereiti į Latvijos čempionų Rygos "Skonto" ekipą, tačiau pats žaidėjas tai neigia. Praėjusio sezono geriausių Lietuvos čempionato futbolininkų rinkimuose antrąją vietą užėmusiu kauniečiu domisi keletas garsių Rusijos ir Ukrainos komandų, kai kurie Rumunijos klubai.

Pasak šiuo metu traumą besigydančio A.Kšanavičiaus, iš "Kauno" jis pasitraukė savo iniciatyva, nes klubas nevykdė finansinių įsipareigojimų.

Lietuvos čempionų ekipą paliko ir puolėjas Audrius Žuta. 32 metų futbolininkas dalyvauja peržiūroje Rusijos pirmosios lygos Astrachanės "Volgar-Gazprom" komandoje.

23 metų "Kauno" klubo gynėjas Nerijus Barasa išvyko į peržiūrą Rusijos aukščiausiojo diviziono Samaros "Krylja Sovetov" ekipoje. Sutartis su Samaros klubu yra pasirašę gynėjai Rolandas Džiaukštas ir Andrius Jokšas. N.Barasa taip pat domėjosi Rumunijos klubai.

Trys futbolininkai, pernai atstovavę Vilniaus "Žalgiriui", bando įsitvirtinti vienoje pajėgiausių Rusijos aukščiausiojo diviziono komandų Machačkalos "Anži". Praėjusiose Rusijos pirmenybėse "Anži" užėmė ketvirtąją vietą.

22 metų Lietuvos rinktinės vartininkas Pavelas Leusas, 21 metų Audrius Veikutis ir 23 metų saugas Nerijus Vasiliauskas dalyvauja šio Dagestano klubo stovykloje Portugalijoje.

32 metų buvęs Vilniaus "Žalgirio" ir Lietuvos rinktinės gynėjas Virginijus Baltušnikas sezonui rengiasi Rusijos pirmojo diviziono naujokų - Nižnekamsko "Neftechimik" ekipoje.

Lietuvių gali pagausėti ir aukščiausiojo diviziono Rostovo "Rostselmaš" komandoje. "Rostselmaš" turnė po Jungtinius Arabų Emyratus drauge su komandos senbuviais puolėju Artūru Fomenka bei gynėju Tadu Gražiūnu dalyvauja ir saugas Mindaugas Čepas.