Funkcinio sporto atletai pirmą kartą varžysis puikiame slidinėjimo ir biatlono sporto komplekte, šiaurinėje Žaliasių ežero pakrantėje, apsuptoje nuostabios gamtos. Pirmąsias dvi dienas vyks sportininkų kovos, o paskutinę dieną dalyvių ir renginio svečių lauks daug sporto rungčių bei pramogų.

Sparčiai visame pasaulyje populiarėjančiame sporte atletai varžosi ištvermės, jėgos, greičio ir įgūdžių rungtyse.

„Sieksime sukurti didžiausią funkcinio sporto renginį Lietuvoje. Visas renginys truks tris dienas, o visos rungtys atitiks tarptautinius funkcinio sporto standartus“, – sakė Lietuvos funkcinio sporto federacijos (LF3) prezidentas Igor Kuznecov.

Liepos 23 dieną taip pat bus surengti jaunimo, jaunių ir vaikų čempionatai. Planuojama, kad jaunimas varžysis maždaug 1 valandos laiko formatu. Jų lauks 4-5 rungtys su pertraukomis.

Šis Lietuvos čempionatas yra įskaitinis LF3 renginys ir sportininkai galės rinkti taškus, reikalingus patekimui į Lietuvos funkcinio sporto rinktinę.

Čempionate turėtų dalyvauti nemažai panašaus pajėgumo sportininkų, todėl intriga turėtų išlikti iki pat paskutinės rungties.

Sieks Gineso rekordo

Dar viena čempionato puošmena – Kristinos Žemaitytės pasirodymas. Ši funkcinio sporto atletė mėgins įsirašyti savo vardą į rekordų knygas.

K. Žemaitytė Ignalinoje mėgins pagerinti pritūpimų su štanga Gineso rekordą.

„Dalyvavau varžybose, kuriose viena iš rungčių buvo pripūpimai su savo kūno svorio štanga per minutę. Sutūpiau 39 kartus, beveik dvigubai aplenkusi konkurentes. Kaip įprastai, pasidalinau video įvairiose pasaulio „Facebook“ sporto grupėse ir kitą rytą radau šimtus asmeninių žinučių, tūkstančius komentarų su geriausiais atsiliepimais ir sveikinimais“, – prisiminė K. Žemaitytė.

Taip ir užgimė mintis apie Gineso rekordą. Pasidomėjus, tapo aišku, kad dabartinis užfiksuotas Gineso rekordas yra 30 pritūpimų per minutę. „Tada ir pagalvojau – kodėl gi ne. Tai būtų puiki dovana sau artėjančio 40-mečo proga“, – sakė sportininkė.

Gana įspūdinga ir K. Žemaitytės pažinties su funkciniu sportu istorija. Iki 34 metų ji su sportu neturėjo beveik nieko bendro. Atletė neslepia, kad buvo ligota ir silpna, o visi bandymai pradėti sportuoti baigdavosi labai greitai dėl pablogėjusios sveikatos. Nepavykdavo atlikti net elementarių veiksmų.

„Viskas pasikeitė, kai nusprendžiau pradėti sportuoti su asmeniniu treneriu. Taip prasidėjo naujas mano gyvenimo etapas. Pamažu kūnas stiprėjo, sveikata gerėjo. Kartą treneris nusivežė į „CrossFito“ varžybas ir tada manyje kažkas užsidegė. Ir dega jau 6 metus. Aš norėjau būti tokia, kaip tos merginos – stipri, ištverminga. Pažadėjau sau, kad padarysiu viską, kad tokia būčiau ir padariau“, – pasakojo ji.

Visiškai pakeistas gyvenimo būdas, sutvarkyti mityba ir režimas. Visa tai lėmė, kad iki šiol ji per savaitę turi 4 treniruotes, o per 6 metus K. Žemaitytė praleido vos keletą. Ji iki šiol yra laiminga, atradusi funkcinį sportą.

„Funkcinis sportas visapusiškai stiprina kūną, didiną ištvermę, grūdina psichologiškai. Čia nėra monotonijos. Kiekviena treniruotė man lyg varžybos su savimi, noras pralenkti ankstesnę save. Pradėjus sportuoti, buvau labai silpna ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai. Bet po pirmųjų savo varžybų juokaudavau: jei išgyvenau šitą treniruotę, galiu išgyventi viską. Taip atsirado psichologinė stiprybė. Dabar turiu energijos visoms savo svajonėms įgyvendinti. Turiu daug tikslų, kurių kryptingai ir nuosekliai siekiu. Jaučiu, kad gyvenu, nes ankščiau jausdavausi kažkur ne ten, be tikslo, tiesiog egzistavau. Didžiausia motyvacija – nebūti tokia, kokia buvau iki 34 metų“, – teigė K. Žemaitytė.

Gineso rekordą sportininkė mėgins fiksuoti antrąją Lietuvos funkcinio sporto čempionato dieną – liepos 23-iąją.

„Labai laukiu šio renginio. Šiame čempionate dalyvaus mane motyvuojantys sportininkai, tikiuosi su jų ir žiūrovų palaikymų padaryti kuo geresnį rezultatą. Šeštadienį bandysiu padarysiu atlikti virš 40 pritūpimų su savo kūno svorio štanga ir užfiksuoti naują pasaulio Gineso rekordą. Smagu, kad sekmadienį dar lauks įvairūs renginiai, sveikatingumo paskaitos, mokymai, įvairūs žaidimai bei iššūkiai. Tikrai bus galima smagiai ir turiningai praleisti laiką“, – sakė K. Žemaitytė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją